I går packade vi väskan och stack iväg till Mulle-skogen och fick oss ett par härliga timmar med massor av Mulle-barn och deras föräldrar. Jag vet att jag har tjatat om det förr men Mulle är verkligen en fantastiskt bra grej att gå på med barnen. Jag har själv så himla härliga minnen från när jag gick i Mulle som liten och är därför så glad att jag har möjlighet att ge mina barn samma upplevelse. Dessutom lär de sig massor om djur, natur och miljö
 
 
För er som vill ta reda på om det finns Mulle-verksamhet i ert närområde kan ni gå in och kika på Friluftsfrämjandet.
 
 
I går fick vi besök av Skräp-Lisa som hade skräpat ner massor i skogen och alla barnen fick springa runt och samla skräp som sedan skulle sorteras i rätt kärl. När de bar på ett skräp var de "fria" men om de inte hade ett skräp i handen kunde Skräp-Lisa fånga dem och då fick de stå stilla tills Mulle kom och räddade dem. En jätterolig lek som barnen verkligen uppskattade och de dammsök skogen på allt skräp snabbt som sjutton. Att plocka skräp OCH få leka jage på samma gång var en rolig kombination.
 
 
Allt skräp sorterades ordentligt och barnen fick även fundera kring hur lång tid det tar innan olika material bryts ner.
 
 
Skogsmulle var som sagt på plats med sin näverhatt med fjäder. Eller Mulle-Bella som mina barn säger då storebror ganska snart genomskådade att det är en av fröknarna från förskolan som klätt ut sig.
 
 
Sedan var det hinderbarna i skogen, storebrors favoritlek. Jag tror att han sprang tio varv och han var helt slut efteråt. Lillebror ville i vanlig ordning hellre gå på upptäcksfärd och vi tittade på omkullblåsta träd som hade mystiska tecken i form av små kryp som ätit på dem. Det finns så oerhört mycket att upptäcka is kogen och bara en liten glänta blir som ett helt äventyr.
 
 
Jag passade på att ta med mig kameran och fotade loss när barnen lekte.
 
 
En härlig dag i skogen som gav energi och glädje.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress