Varje vecka delar Josefin Dahlberg med sig av ett mantra som alla som vill sedan kan använda sig av under veckan. Detta är ett sätt att påverka tankarna och på så sätt styra både sitt humör och sitt välmående. Jag har en stark tro på att tankens kraft påverkar oss oerhört mycket och att vi kan påverka så mycket mer än vi tror den vägen.
 
Jag är i grund och botten en väldigt positiv person men när jag för några veckor sedan hängde på Josefin och mantrat "Where focus goes energy flows" insåg jag hur många negativa tankar jag faktiskt tänker under en dag. Mantrat ska nämligen användas när negativa tankar kommer smygande som ett sätt att bryta ett negativt tankesätt och jag kom på mig själv med att ofta tänka "jag orkar inte", "jag vill inte" eller "jag har ingen lust".
 
 
Men när jag insåg att så mycket av min energi faktiskt gick åt till att tänka dessa tankar var det lättare att bryta och fokusera på något poitivt. Att bryta mitt tankemönster och fokusera på sådant som ger mig energi, inte tar energi. Och jag kände på ett tidigt stadium att detta faktiskt gjorde mig både gladare och ledde till andra positiva effekter. Detta blev faktiskt lite utav ett uppvaknade och jag har även testat att använda mig av andra positiva mantran och affirmationer inte minst när det handlar om vad jag tänker på när jag går upp på morgonen. Som ett sätt att redan från start sätta tonen för dagen. Sedan kan det självklart hända saker på vägen som drar ner humöret men att starta dagen med en positiv inställning gör i vart fall att du har större chans att faktiskt få en bra dag än om du redan när du vaknar tänker att allt är jobbigt och tungt.
 
Ett tips är att komma på ditt mantra eller affirmation innan du somnar, så att du kan tänka på det direkt när du vaknar. Det ska vara något positivt och kort och koncist. Härom dagen valde jag exempelvis:
  • Jag är glad
  • Jag är positiv
  • Jag är kärleksfull
 
 
Mycket av detta kom även upp på ledarskapsutbildningen som jag gick förra veckan och jag känner mig så himla taggad på att jobba mer med mitt inre och mitt eget ledarskap, alltså hur jag leder mig själv i rätt riktning. För det finns endast en person i världen som du faktiskt kan förändra och det är du själv.
 
 
I morgon ska jag tipsa er om en grymt bra bok som också tar upp mycket av detta men med fokus på ett ganska laddat ord, nämligen PMS.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress