Jag har tidigare skrivit om vårt lilla lokala Coop som är så himla bra. De har alltid massor av ekologiska varor och är alltid väldigt hjälpsamma med att ta in sådant som efterfrågas. Jag hittar ofta ekologiska produkter hos dem som kan vara svår att få tag på i andra affärer. Dessutom är personalen väldigt trevlig på alla sätt.
 
Därför blev jag ännu gladare när jag upptäckte skylten nedan förra veckan när jag var inne och handlade.
 
 
Inte bara är de en Bra miljöval-märkt butik utan de har även tagit beslutet att bara sälja svenskt kött. Att som liten butik på en landsbygdsort göra en sådan sak är helt fantastiskt tycker jag. Jag hoppas att även de större butikerna kommer ta efter för det är på detta sätt som det sker förändring.
 
Ni kanske minns att jag skrev en debattartikel om att jag inte tänker sluta äta kött för miljöns skull och där lyfter jag just vikten av att dra ner på köttinköpen men att alltid gynna våra svenska köttproducenter när vi köper kött. Vi har en av de mest omfattande djurskyddslagarna i världen och dessutom används väldigt lite antibiotika. Och djuren får dessutom vara utomhus mycket.
 
Så heja Coop i Munkedal, åk gärna dit och handla!
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress