24 september 2017

Nyttiga kärleksmums

Recept

Helgen har gått i ett rasande tempo men vi har fått mycket gjort. Växthuset är tömt, trädgårdsmöblerna inställda och jag har planterat 30 nya tulpanlökar. Nu vill det till att jag laddar med fårull i rabatterna till våren så att rådjuren håller sig borta bara.
 
I går hann jag och lillebror dessutom med att baka lite och det blev nyttiga kärleksmums. Och WOW, de blev otroligt goda och försvann i ett naffs. Nästa gång ska jag göra dubbel sats för det blev inte så många.
 
Nu väntar en fullspäckad vecka och jag avslutade dagen med poweryoga på You Tube. Det kändes väldigt skönt och välbehövligt efter en helg med mycket kroppsarbete och inför en vecka med mycket jobb.
 
Receptet på kärleksmumsen finner ni så klart här nedan. Bara gör dem!
 
 
Du behöver:
 
Botten
2 dl valnötter
2 dl färska dadlar
1/2 dl kakao
1 msk jordnötssmör
1 nypa salt
1 tsk vatten
 
Frosting
1 avokado
1 tsk vaniljpulver
1 msk kokosolja
3 msk kakao
3 msk honung
1 dl riven kokos
 
Gör så här:
Mixa ingredienserna till botten. Tryck ut degen i en form och ställ i frysen. Mixa avokado, vanilj, kokosolja, kakao och honung till en jämn frosting. Bred frostingen på kakan, strö över kokos och låt stå i kylen cirka en timme. Skär upp i små rutor.
 
 
 
Viktoria-pinkpastry

Gjorde dessa och bjöd på när vi hälsade på på jobbet. Det blev mycket uppskattade och alla bad om recept, så tack för tips. Och toppen att du skrev att man skulle göra dubbel sats så gjorde de från början annars hade det inte blivit så mycket. Stor kram

Svar: Åh! Vad roligt att höra :) Måste göra fler jag oxå, så sjukt goda.
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress