I dag är det   Earth Day eller Jordens dag om vi ska snacka svenska. Temat för i år är att få stop på spridningen av plast i naturen, ett tema som i allra högsta grad är aktuellt. Glädjande nog har vi kunnat se att allt fler får upp ögonen för just plastens påverkan på miljön och oss själva. Inte minst handeln där många kedjor nu har börjat att ta betalt för plastpåsar vilket har minskat spridningen av dem. 

Att just plastbanta har blivit en vedertagen term och jag rekommenderar dig att läsaAngelicas inlägg om plastbantning om du vill läsa mer. 

För fler inlägg om hur du kan göra något bra för miljön kan du klicka på kategorin  Miljövänligt här på bloggen. 

Och tycker du att det är lite stressande med hela känslan av att rädda jorden och att det ibland känns som en tävling så tycker jag att du ska läsa mitt inlägg Att leva miljövänligt är ingen OS-gren

När det kommer till kläder och textilier är detta en bransch som i högsta grad bidrar till att sprida mikroplast, som ni kan se i illustrationen nedan. Det finns dock saker du kan göra för att minska spridningen.

1. När du köper nytt, kolla upp vad det är för material. Välj naturmaterial framför syntetplagg då de sistnämnda släpper mikroplaster i samband med tvätt. 

2. Tvätta inte de syntetplagg du har i onödan utan bara när det verkligen behövs.  

För fler hållbara modetips rekommenderar jag er även att lyssna på Ecofashionistapodden 

(null)


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress