Det är ju ingen nyhet att kläder, skor och inte minst prylar till barn innehåller många otrevliga ämnen som varken är bra för barnen eller miljön. Just när det gäller barnskor tycker jag är viktigt att köpa dessa från bra och hållbara märken. Skor används ju varje dag och de ska både sitta bra på foten, vara bekväma och rena från läskiga ämnen som kan tas upp av kroppen. Skor som lämpar sig för hopp, lek och mycket aktivitet med andra ord. Mina favoritmärken när det kommer till barnskor (eller skor i allmänhet) är Veja och Kavat. Detta är två märken som jag litar på och som jag vet ställer hårda miljökrav på tillverkningen men även levererar en produkt fri från otrevliga ämnen.
 
 
I år hade jag tänkt att köpa vårskor från Veja till barnen men dessa skor är väldigt dyra och även om de har en fantastisk kvalité så är det inte rimligt för oss att lägga 800 kr på ett par barnskor som enbart kommer att användas en säsong. Storebror har börjat att slita sina skor snett och så länge barnen växer är det inte bra att ärva skor som har använts mycket. Så när det kommer till skor blir det sällan second hand eller arvegods för vår del. Om inte skorna har använts väldigt lite av någon anledning. Dock vet jag att många köper skor på second hand och även vi har använt skor som vi har ärvt men man får helt enkelt göra en bedömning från fallt till fall.
 
 
Förra året hittade jag Veja-skor till väldigt bra pris men tyvärr inte i år så istället hittade jag dessa mycket prsivärda skorna från Kavat till lillebror. Jag beställde dem från Boozt som just den dagen hade 30 % på just denna modell. De gick då på 454 kr vilket var ett bra pris med tanke på att de kostar runt 600 kr i vanliga fall.
 
 
 
Jag rekommenderar dig verkligen att dammsuga nätet på rabatter och bra erbjudanden när det gäller Kavat och Veja för det går att göra fynd.
 
 
Även storebror fick ett par från Kavat men de åkte på och sprang iväg så snabbt att jag inte hann fota dem men det blev ett par Kavat Iggesund som även de var på rea hos Boozt. Vi betalade 540 kr och i vanliga fall kostar de runt 900 kr.
 
Detta inlägg är inget samarbete med varesig Kavat, Veja eller Boozt utan jag tipsar helt enkelt om märken som jag gillar och du kan känna dig säker på att allt jag skriver om här är sådant som jag kan stå för till 100 % och eventuella samarbeten kommer alltid att vara utmärkta. Jag ska skriva mer om detta inom kort.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress