På påskafton bakade jag två smarriga men sockerfria bakverk som blev riktigt, riktigt goda. Först ut här är en raw cheesecake med pepparmynta och browniebotten. Jag hittade grundreceptet hos Nillas kitchen men jag har modifierat det något utifrån vad som fanns i mitt skafferi.
 
 

cirka 12 bitar

Du behöver:

Browniebotten:

  • Cirka 18 stycken färska och urkärnade dadlar
  • 250 g nötter
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 dl kakao

Pepparmyntsfyllning:

  • 4 dl cashewnötter ,blötläggs i minst åtta timmar
  • 150 g kokosolja, rumstempererad och mjuk eller flytande
  • 1,5 dl raw honung eller agave
  • 2 dl kokosmjölk
  • saften av två lime
  • 0,5 tsk pepparmyntsolja
  • 1,5-2 tsk spirulinapulver

Gör så här:

Klä insidan av en springform med antingen bakplåtspapper. Mixa först nötterna till grov mjöl-konsistens i matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna till botten och mixa till kakdegskonsistens. Fördela degen över botten av formen och tryck den platt med fingrarna.

Mixa alla ingredienserna till fyllningen minst ett par minuter eller tills att blandningen är helt slät och gräddig i konsistensen. Häll den gröna fyllningen i formen över botten och ställ in i kylen. Låt stå i minst sex timmar för att stelna.

 
 
 
Den här kakan är ganska mäktig så den räcker länge. Den går dessutom utmärkt att frysa.
 
 
Jag tog lite av fyllningen och tillsatte kakao och vatten och använde till mönstret.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress