Jag har alltid dagdrömt väldigt mycket. Ibland så intensivt att jag nästan tror att drömmen är sann. Och ganska många gånger har saker jag dagdrömt om faktiskt hänt. Så nog kan dagdrömmandet mer liknas vid att bygga upp mål som jag undermedvetet jobbar mot och visualiserar. Och som jag sedan uppnår, inte minst med hjälp av att jag har tänkt så mycket på min målbild.
 
 
Förr, innan barnen kom och vi bodde i lägenhet kunde jag exempelvis dagdrömma om hur jag var föräldraledig i ett hus. Hur vi grejade i köket jag och barnen, maken som kom hem på eftermiddagen och hur mysigt det skulle vara. En ganska romantisk bild och kanske inte så exotisk, men en skön dröm att vila i där och då. I dag ÄR ju just den där drömmen min verklighet och min vardag.Och den är precis så där härlig som när jag dagdrömde om den. Om än något mer kaotisk ibland...
 
 
Ibland kan dagdrömmeriet bli en stunds skön verklighetsflykt. Då kan jag liksom säga till mig själv att fine, jag älskar mitt liv men nu ska jag bara drömma mig bort en stund. Och det blir då liksom tillåtet att vara någon annan. För att sedan återvända till verkligheten och den jag faktiskt är. Det är faktiskt ganska meditativt tycker jag.
 

Något som jag har drömt om många gånger är att jag håller tacktal på någon gala. I min fantasi har jag vunnit både guldbaggar, Oscars, Augustpriset och Nobelpriset i litteratur. Den drömmen är dock alltid lite stressig för jag är då rädd att glömma någon viktig person i talet. Så den drömmen funkar bäst när jag vill ge mig själv lite snabb credd.
 

En dröm som jag dock nästan alltid återkommer till är att jag får just det där samtalet. Samtalet som jag har drömt om sedan jag var liten. Samtalet där någon ringer från ett bokförlag och säger att de vill ge ut min bok. Jag har till och med en färdig statusuppdateringar klar att publicera på sociala medier efter det samtalet. Det enda jag inte har klart är själva boken... Den lilla detaljen liksom...

Kanske är det dags att sluta drömma och istället faktiskt skriva. För är det något jag tror på så är det att ju starkare du drömmer om något, desto närmare är du att göra din dröm till verklighet. Men det krävs att du faktiskt vågar ta steget och inte enbart drömmer.

Så, vad drömmer du om?
Elisabeth Eriksson

Att drömma om olika saker är livsnödvändigt! Jag drömmer om att tillslut få någon bok utgiven, har en hel del manus i mina lådor och på datorn efter alla år av skrivande. Så drömmer jag om att resa, till Berlin och Paris, Kreta (där är septembervistelsen nu beställd) och till Menaggio. Inte bara resa till dessa ställen utan att bo där en längre tid. Så drömmer jag om att köpa en prästgård någonstans i Värmland (helst i de trakter jag bodde de sex första åren av mitt liv) I prästgården skulle jag samla barn med familjer och andra släktingar och de som inte har någonstans att bo. Vi skulle fira advent och baka och laga mat och fira julen tillsammans. Det finns en prästgård till salu inte långt från mitt barndomshem utanför Arvika, den skulle jag så gärna vilja köpa! Men det kan jag än så länge bara drömma om! Kram mamma

Sara

Ååå så härliga drömmar du har, du gör det inte enkelt för dig Oscars, litteraturpris, mm. Men vad härligt att mång av dina drömmar blivit sanna.
Jag har sedan jag var föräldraledig drömt om att ha ett jobb där jag kan jobba hemifrån. Tillbringa min tid i mitt älskade hem och att inte ha restid utan får mer tid med sonen. Min dröm har kommit att slå in, mitt hemmajobb blev Dagbarnvårdare och kommer få en härlig grupp barn (inklusive min son) att tillbringa min gladaste och mest produktiva tid på dagen med. Jag är så lycklig!
Lycka till med boken😉

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress