3 februari 2018

På äventyr i skogen

Foto

Så underbart det är att kunna njuta av helgen igen efter två helger med sjukstuga. Den här lördagen har liksom givit finger åt de två föregående och även om vi inte har gjort så värst mycket så har det varit mysigt. Det har äntligen blivit minusgrader igen och jag och lillebror passade på att ta en skogspromenad.
 
 
Vi hittade ett träd som det hade runnit vatten i som frusit till is.
 
 
Vi klättrade upp på ett berg och tittade på utsikten och som vanligt lekte vi att vi letade efter en kristall och en skattkista. Enligt lillebror hittade vi dem båda på toppen av berget.
 
 
Vi träffade på detta träd som liknar något från Bamse i trollskogen. Det var dock ett vänligt träd som snällt lät oss passera.
 
 
Jag kravlade runt och fotade mossa...
 
 
 
...och lillebror lyste med ficklampan i alla håligheter han kunde finna med orden "bor det någon här tro?".
 
 
 
Vi hittade flera vackra ting på vår lilla tur.
 
Ungefär här tyckte lillebror att det blev för kallt och jag höll med då vinden tog i ganska ordentligt så då styrde vi kosan hemåt.
 
 
Mina älskade Kavat-kängor som har hängt med mig i ur och skur i många år nu.
 
Hemma på trappan låg de vackra flintavaslagen som vi hittade på en annan promenad för några veckor sedan. Arkeologen i mig jublade när jag lokaliserade ett fantastiskt bra boplatsläge där det dessutom visade sig finnas en rotvälta. Jag utförde en liten glädjedans när jag i denna rotvälta hittade dessa superfina avslag. MVG till mig! Jag hade hoppats att vi skulle gå tillbaka i dag för att leta fler men det får bli en annan dags äventyr.
Clara

Men åh så mysigt!!

Svar: Eller hur, tänk att en skogstur kan ge så mycket både för stor och liten.
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress