Från och med i dag lanserar jag en ny rolig sak. Ni vet ju att jag brinner för miljöfrågor, älskar DIY-projekt och är svag för återbruk i olika former. Så från och med nu kommer jag att köra Återbruksmåndag här i bloggen.
 
Och vad menas då med det?
 
Jo, jag kommer att tipsa om olika saker som går att göra genom enkelt återbruk av saker och ting. Jag ogillar när saker måste slängas för att de går sönder och många gånger går det att ta tillvara på prylar och plagg bara genom att tänka till lite. Så min tanke är att varje måndag lägga upp ett inlägg där jag tipsar om olika saker ni kan göra. Det kan vara ett plagg som förvandlas till något annat, en pryl som får nytt användningsområde eller andra saker som helt enkelt får nytt liv eller nya användningsområden.

 
Den här första återbruksmåndagen blir det återbruk i dubbel bemärkelse. Jag väljer nämligen att återvinna ett gammalt inlägg på temat. Bara för att jag tycker att det är så bra att det bör upprepas. Nämligen hur du kan återvinna gamla spetsar på fantastiska sätt.
 
 
Jag har haft turen att få en massa vackra virkade spetsar av min faster och min farmor men det går även utmärkt att hitta dem på loppis. Burken som ni ser på bilden ovan är en vanlig burk från IKEA som jag har klätt med ett par spetsleggings som jag tog på en klädbytarkväll. Släng aldrig vackra strumpbyxor när de går sönder, det finns massor med bra saker att använda dem till. Det är faktiskt något som vi pratar om i veckans avsnitt av Ecofashionista.
 
 
Krukan på bilden har oxå fått sig en bit av nämnda spetsleggings. Växten, hjärtan på tråd, kommer förresten från vår bröllopsdukning. Våra vänner snodde med sig en bit, planterade och gav oss på vår ettåriga bröllopsdag. Så himla fint!
 
 
I vårt vitrinskåp har jag också satt en bit virkad spets.
 
 
En bit spets kan även förvandlas till ett vackert halsband.
 
 
Eller piffa upp ett par skor.
 
 
Dekorera ett par shorts.
 
 
Eller min favorit, som hårband.
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress