I dag har jag och grabbarna varit hemma hela dagen då vårt jullov fortsätter även den här veckan. Maken började dock jobba i dag och här hemma passade vi på att storstäda huset samt körde lite julgransplundring. Granen hade nämligen börjat barra och eftersom den var så stor och tät ville jag ta ut den innan den började tokbarra. Storebror hade en kompis här så det passade även bra att ha sönder pepparkakshuset och knapra i sig av det.
 
 
Det var så himla skönt att få lite ordning här hemma igen, även om "ordning" är ett ganska vitt begrepp när du har småbarn. Men nu är i vart fall de värsta dammråttorna borta. Jag är så himla glad för den fina skylten som jag fick av min vän Anna i julklapp. Den får bli lite av mitt måtto det här året.
 
 
Barnen åt även upp pepparkakorna som de dekorerade före jul och som har hängt i granen. Även om våra barn får äta sötsaker då och då och vi inte har några förbud när det gäller godis för dem så är det skönt att "bli av med" alla överblivna sötsaker här hemma. Och eftersom både jag och maken kör sockerfritt nu så kommer det bli mindre av den varan även för barnen.
 
 
Även om vi tog ut granen så lät jag stjärnorna och adventspyntet vara kvar. Jag tycker att vi behöver allt extra ljus vi kan få så här års så de får vara kvar till tjugonda knut.
 
 
Värmeljus går det många nu och jag förvarar mina i en glasburk från IKEA som jag har dragit en bit spetsleggings över. Världens bästa och piffigaste återbrukstips.
 
 
Den fina glastomten får också vara kvar några dagar till.
 
 
Storebror snodde kameran och lyckades fånga mig på bild när jag drog upp mina brallor. Ha! Ha! Men ni får en liten titt på dagens outfit i alla fall som bestod av både brallor och tröja från olika klädbytarkvällar som jag har anordnat. Och på tal om klädbytardagar, om allt går enligt plan kommer jag och några andra härliga tjejer anordna just en sådan i Munkedal i år.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress