Alltså jag har än så länge plockat fyra liter hallon bara på semstern. Det verkar, trots torkan, bli ett fantastiskt bärår och vår björnbärsbuske dignar av bär som är på väg att mogna. När det gäller de hallon jag plockat har vi ätit upp det mesta till frukostgröten och som godis men när det blir så mycket går de ju även att göra annat.
 
 
Här om dagen hittade jag ett recept på osötad sylt hos Cleaneating by Annika som jag bara var tvungen att testa så i dag passade jag på att koka en sats.
 
 
Jag har än så länge bara provsmakat den men den kommer att passa finfint både till barnens fil och min gröt.
 
 
Du behöver:
  • 3 dl hallon (färska eller frysta)
  • 1,5 dl vatten
  • 4 msk chiafrö
  • 1 tsk vaniljpulver
Gör så här:

Koka upp bären tillsammans med vatten. Blanda i chiafrön och vaniljpulver. Låt sylten puttra en stund så att den tjocknar lite. Sylten kommer att tjockna ytterligare när den får stå och kallna en stund. Häll upp på burkar och låt svalna. Förvaras i kyl och håller i upp till tio dagar men går även finfint att frysa.

 
 
Burkarna kommer från Lagerhaus och har funnits i min ägo länge. Jag har dem även i en större variant och just de är perfekta till smoothies.
 
 
Just chiafrön har en svällande effekt så de är ju perfekta att göra sylt av. Att jag inte kom på det själv...
 
 
Angelica Wåhlin

Men ååh, gott!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress