Läsestunderna innan läggdags med barnen är typ heliga. Jag älskar att krypa ner i deras sängar med en, eller en hel hög med böcker. Jag tänker att vi kommer att fortsätta med detta så länge de vill även efter att de har lärt sig läsa. Detär ett perfekt tillfälle att få en stund i fred med var och en av dem och många gånger kommer saker upp som har hänt under dagen eller som de funderar på.
 
 
Storebror som är sju uppskattar numera lite längre kapitelböcker och nyligen började vi läsa serien Handbok för superhjältar. Vi läste ut första boken på typ en kväll och sedan gick vi till biblioteket dagen därpå så att han fick beställa hem tvåan som inte fanns inne.
 
 
Även den lästes ut på ett kick och vi båda riktigt längtade efter att få läsa fortsättningen. Så trean läste vi ut igår och i dag var vi på bibblan för att se om även fyran fanns inne. Den visade sig dock inte ha kommit ut ännu utan kommer först i oktober så vi får helt enkelt ge oss till tåls.
 
 
Jag kan verkligen rekommendera dessa böcker som handlar om mobbade Lisa som en dag hittar en bok på biblioteket som handlar om hur du får superkrafter. Hon övar och övar och klarar av fler och fler saker. Men med superkrafter följer även ansvar och problem, något som Lisa snart blir varse.
 
 
Vil ni se en boktrailer hittar ni den hos Handbok för superhjältar
 
 
Böckerna är dessutom otroligt vackert illustrerade i seriefromat.
 
 
Kolla bara in det hr fina uppslaget.
 
 
Sist i varje bok finns även texten ovan med. Ett jättebra och viktigt inslag, både att samtala om men även för barn som läser som har det tufft.
 
 
Det finns många klokskaper i böckerna, även för oss vuxna. Och som författarna skriver på sin webbplats:

"Om du har en dröm. En sak som du skulle vilja göra. Då spelar det egentligen ingen roll vad alla andra säger till dig. De kanske säger att det aldrig kommer gå. Att det är helt omöjligt. Men bara för att det är svårt eller bara för att ingen har gjort det förut. Så betyder det ju inte att det inte går. Det tar bara kanske lite tid innan det fungerar.

Och så är det ju lättare om du har en Handbok för Superhjältar såklart."

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress