Här semestrar vi vidare, eller snarare hemestrar eftersom vi valt att tillbringa större delen av ledigheten hemikring i år. Och med tanke på sommaren så känns det som ett väldigt bra val för i den här värmen orkar man ju inte göra så mycket annat än att hänga på stranden eller ta små kortare turer. Vi kommer att göra en lite längre avstickare inom Sverige men annars fortsätter vi att utforska vår egen vackra närhet. Jag vet inte om det handlar om att vi har blivit äldre eller att Bohuslän visar sig från sin allra vackraste sida i år men plötsligt tycker både jag och maken att det är så nedrans vackert här.
 
 
Solhatten som ni ser på bilden köpte jag på Myrorna förra året och det känns som en accessoar som verkligen kommer till användning i år, även om jag har varit urkass på att komma ihåg att använda min.
 
 
Jag har piffat upp den med ett virkat band som jag har fått av min faster, jag vet inte om det är hon eller min farmor som har virkat det men jag tycker att det är så himla fint och det går att använda till så mycket. Som hårband, i toffsen, som skärp eller så här på en hatt.
 
 
Kvällarna har varit så varma här att det liksom blir ett skimmer över dalen nedanför. Så som det annars brukar vara i medelhavsländerna. Och även om det är en helt underbar sommar kan jag inte låta bli att tänka på alla stackars bönder som har ett elände just nu. Och alla brandmän som sliter i skogar som brinner. Jag läste nyss att en ny brand blossat upp i skogar inte allt för långt härifrån i kommunen intill.
 
 
 
Och är det inte lite typiskt människan. Att ta ett glas vin, som jag gjort här ovan, och tänka att det är skönt att det inte brinner just där jag sitter i alla fall. Men när det gäller klimatförändringarna och vad vår påverkan på miljön leder till är det något ingen av oss kan fly ifrån i slutändan. Det kommer att drabba oss alla.
 
 
 
Dock kan jag ibland känna, när det sker för mycket hemskheter i världen, att det är så otroligt skönt att få surfa in på en glättig blogg där de största problemen är ur vilken vinkel folk ska fota sin lunch eller vilken handväska som ska fronta outfiten. Där putande selfiemunnar är vardagsmat och allt är så himla glättigt. Så nu har jag erkänt det, att även om jag verkar oerhört präktig när det kommer till miljön så kör jag huvudet i sanden en stund jag också då och då.
 
 
Men bara för en stund. Som för att samla lite kraft att orka vidare. Så jag hoppas att ni känner att ni hittar både och här hos mig. Både fina bilder att vila blicken på, uppmuntran och positiv energi. Men att jag ändå kan skicka med er några tankar då och då om vad vi alla kan göra, i stort och smått, för att leva mer miljövänligt.
 
 
Och här blir det också outfitbilder, men kläderna är i största möjliga mån fyndade på second hand, från hållbara märken eller som klänningen på bilden ovan som är ett finfint kompisbyte.
 
 
 
Kanske är det första gången just du kikar in här och då leder jag dig gärna vidare till kategorin Miljövänligt. Eller känner du att du att du hellre vill få tag på ett gott recept att pigga upp dig med, jag kika då gärna in på kategorin Recept.
 
 
 
Sedan tror jag att det går att hålla två tankar i huvudet på samma gång. Du FÅR njuta av sommaren samtidigt som du kan se problematiken med förändringar i klimatet och jobba för en bättre miljö. Du FÅR tycka om att titta på glättiga bilder samtidigt som du gör vad du kan för att motverka orättvisor i samhället. Människan är komplex och kan både lösa problem och vila en stund i det mer ytliga i livet.
 
 
 
 
Och med det sagt önskar jag er en fortsatt fin kväll. Njut gärna av något gott att dricka, men välj gärna något ekologiskt i glaset ;)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress