I går gjorde jag äntligen slag i sak och bakade lite. Det blev björnbärscheesecakes i miniformat och då de ska frysas några timmar fick vi smakat på dem först i dag. De blev riktigt smarriga och  fick ett extra plus för den fina lila färgen. Och för att de är bra mycket nyttigare än vanliga cheesecakes.
 
 
Jag fick tyvärr köpa björnbär den här gången men snart kommer vår björnbärsbuske i trädgården att leverera då den är helt översållad med bär. Jag har aldrig sett så galet mycket björnbär på den busken alltså. Mums!
 
 
Jag antar att ni vill ha receptet på dessa finfina bakverk som faktiskt inte alls är särskilt svåra att göra.
 
 
Du behöver:
 
Botten:
1,5 cup valnötter
1 cup dadlar

Mellanlager:
1 cup cashewnötter
3 matskedar kokosolja
¼ cup agavesirap
½ burk kokosmjölk
¼ cup kokos

Översta lagret
12 oz björnbär
½ burk kokosmjölk
¼ cup kokos

Gör så här:
Blötlägg cashewnötterna i minst en timme.
Mixa valnötter och dadlar till en jämn smet. Tryck ut smeten i muffinsformar. Jag tryckte ut mina i en muffinsform av plåt utan några pappersformar i. Ställ in i frysen.

Häll bort vattnet från cashewnätterna och mixa dem tillsammans med kokosolja, lönnsirap, hälften av kokosmjölken och kokosflingorna. Fördela smeten ovanpå det första lagret i muffinsformarna. Frys i en timme.

Mixa björnbären (spara dock några till dekoration) resten av kokosmjölken och kokosflingorna. Fördela ut smeten. Garnera med ett björnbär på varje och frys sedan i två timmar.
 
Som ni ser är måtten angivna i cups och oz. Jag hittade nämligen receptet på en amerikansk sida och har bara ändrat några ingredienser. Det går att räkna om måtten men då jag har ett finfint mått som jag använder mig av utgick jag från måtten i receptet (ni hittar måttet längre ner).
 
Ta ut dem i god tid innan de ska ätas så att de hinner smälta, direkt från frysen är de nämligen stenhårda.
 
 
Bakverken gjorde sig bra på mitt loppade porslin.
 
 
Mums!
 
 
Här ser ni de olika lagren tydligare.
 
 
Jag är svag för bakverk i olika lager, det ser så fint ut tycker jag.
 
 
Här ser ni måttet jag nämnde tidigare. Det är även det ett loppisfynd som jag köpte för en billig peng. Jag tror att det ursprungligen kommer från Lagerhaus då jag har för mig att jag har sett det där.
 
 
Jag gillar verkligen att det är tillverkat i glas och att det även finns angivelser i milliliter på baksidan.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress