Okej, okej...det kanske börjar bli tröttsamt det här med galet många bilder från trädgården. Jag utlovar bot och bättring. Men det går liksom inte att låta bli att slänga upp massor av bilder här när förutsättningarna för fotografering är så galet bra.
 
 
Jag är verkligen inget proffs på att fotografera. Även om 99 % av bilderna ni ser här i bloggen är tagna av mig så kan jag typ noll och ingenting om bländare och slutartider. Visst, jag gör en hel del inställningar på kameran och har lämnat det manuella läget bakom mig men oftast improviserar jag bara. Och det lustiga är att mina bilder nästan alltid blir bäst när jag inte ens kollar i kameran utan bara håller ner kameran i någon buske och trycker av. Bilden här ovan är just en sådan bild.
 
 
 
Jag slarvade lite med att rensa i hallonsnåren i våras och titta vad som hände. Jätteblåklockorna som jag inte har sett till i trädgården på flera år dök upp igen. Jag har med andra ord rensat bort dem utan att veta om det tidigare. 
 
 
Och plötsligt dök den här giftiga skönheten upp i en rabatt oxå. De brukar växa lite var stans i vår trädgård men jag har inte haft en i just den här färgen tidigare.
 
 
Ni som brukar kika in här vet att jag är svag för bokeh-effekten när det kommer till fotografering. Jag tycker att det är så otroligt vackert och jag strävar alltid efter att få till den. Just nu är vår trädgård perfekt för detta på kvällarna när solen står bakom ett par höga björkar som ljuste kan sila igenom.
 
 
Någon som vet vad dessa blommor heter? Vi har dem lite överallt i vår trädgård och de sprider sig som tusan.
 
 
De har en så vacker lila färg som bryter av så fint mot de silvriga bladen.
 
 
Den här bilden blev jag jättenöjd med. Tror minsann att detta oxå är en sådan där hålla-kameran-i-rabatten-bild.
 
 
Och här har ni dessa ljuvliga konstverk igen.
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress