Nu har jag bara två veckor kvar att jobba innan jag går på sju veckors semester. Tidigare år när jag inte har haft med än några veckors ledigt tycker jag att halva semestern har gått åt till att varva ner. Nu kommer jag ju ha god tid på mig att göra det men det bästa är om du kan börja gå ner i varv innan semestern startar så att du slipper gå hem som ett vrak. Och det är ju galet att vi många gånger stressar mer strax innan vi ska vara lediga. Vi stressar liksom massor för att vi ska få tid att stressa ner...
 
 
Jag är verkligen inte bra på långsiktig planering men samtidigt vet jag att det är det enda som gäller om du ska slippa stress. För för egen del kommer stressen många gånger när jag har skjutit upp saker och sedan sitter med uppgiften i sista stund. 
 
Och ni vet ju sedan tidigare att mitt absolut bästa verktyg när det gäller att få saker gjort och att jobba effektivt är att skriva listor. Så i god tid innan din ledighet, skriv en lista på vad som måste göras innan du går hem, se till att den är rimlig och möjlig att klara av på den tid som återstår och bestäm när du ska göra de olika sakerna. Lägg inga krångliga saker de sista dagarna utan försök att lämna tid till enklare uppgifter om du har den typen av jobb som gör det möjligt. 
 
 
Se även över din planering när det gäller vad du ska göra när semestern är över. Skriv listor och planera in i din kalender. För hoppningsvis har du en hel del roliga uppgifter att se fram emot och du kan gå hem med en känsla av att det kommer att bli kul att komma tillbaka. Det gör att du inte behöver lägga halva semestern på att oroa dig för att börja jobba igen. 

Och när det väl ÄR dags att avsluta semestern, läs gärna mitt inlägg Pepp till dig som ska börja jobba


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress