I går var jag på min första babyshower. Detta är ju en amerikans tradition som de senaste åren har blivit populär även i Sverige. Det hela går ut på att överraska den blivande modern med en liten fest där det leks olika lekar kopplat till bebis och föräldraskap samt bjuds på mat och godsaker med bebistema.
 
 
Vi överrraskade min barndomskompis som väntar sitt fjärde barn och det hela blev väldigt lyckat. Jag hade fått i uppdrag att ta med mig frukter i olika former och jag passade på att göra en melon-bebis vilket var både enkelt och effektfullt.
 
 
Du behöver:
 
En vattenmelon
En nätmelon
Vindruvor
En apelsin
Physalis
En napp
Tandpetare
 
 
Gör så här:
 
Skär två snitt i vattenmelonen så att den får formen av en barnvagn. Lyft av locket och gröp ur melonen. Skala nätmelonen och placera den i vattenmelonen. Gröp ur ett hål i nätmelonen och sätt dit nappen. Fäst vindruvor som ögon med tandpetare och en physalis som näsa. Skär apelsinen i skivor och fäst som öron med hjälp av tandpetare. Fyll resten av melonen med frukt.
 
 
Jag gjorde melonbebisen dagen innan och förvarade den i kylskåpet, därav kondensen på nappen som ni ser på bilderna.
 
 
Meloner och vindruvor är hårt besprutade så försök att hitta ekologiska. Vindruvor tycker jag är lätt att få tag på ekologiska numera vilket är toppen. Meloner dyker upp ganska ofta också men jag upplever att de är lite mindre i storleken.
 
 
Äntligen går det att få tag på svenska jordgubbar också. Mums!
 
 
emma

vilken fin :) och rolig

Svar: Tack! Den var väldigt rolig att göra oxå.
Erika Kvarnlöf

Angelica Wåhlin

Men gud, vad kul! Tack för tips :D

Svar: Vad kul att du gillar min melonbebis 😀🍉
Erika Kvarnlöf

Caroline

Så söt melonbebis och bra tips. :)

Svar: Tack! ❤️
Erika Kvarnlöf

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress