I ett av våra avsnitt av Ecofashionistapodden påpekade Angelica att jag är en av de mest nostalgiska människor hon känner. Och det ligger mycket i det. Jag har en tendens att knyta minnen till specifika prylar och plagg och kan många gånger komma ihåg exakt vad jag hade på mig vid ett specifikt tillfälle. Något som gör att jag ibland har svårt för att göra mig av med saker. 
 
Jag tror att mycket av detta hänger ihop med mitt intresse för historia och mitt yrkesval. Som arkeolog tolkar och knyter du ju information till just saker som någon har lämnat efter sig. Jag har ju tidigare skrivit om min vigselring till exempel och alla tankar jag har kring dess historia.
 
 
Därför blev jag lite extra glad när jag grävde i min garderob och hittade den här tröjan som jag har haft på mig idag. Den ärvde jag av min kusin för många år sedan och jag tror att min faster har stickat den. Visst har den härliga färger? Äkta 80-tal minsann.
 
 
Den har lite puffigare ärmar, något som har blivit väldigt modernt senaste tiden just på stickade tröjor. Visst är det intressant hur allt kommer åter när det gäller mode och design.
 
 
En annan favorit är den här ringen som jag fyndade på loppis förra året. Den har jag själv inte knutit några minnen till än men jag kan ju alltid fantisera om vad för roligheter den har varit med om.
 
 
 
Örhängena som jag har haft på mig idag fick jag av min vän Anna i julklapp. De har redan blivit ett par favoriter och kommer att få hänga med länge.
 
 
Här ser ni ytterligare en loppisfyndad ring. Jag har många fina ringar och måste bli bättre på att använda dem.
 
 
Dessa jeans har jag också haft länge. Att kära #shopless2018 är verkligen grymt bra. Jag måste leta i garderoben och tänka till för att sätta samman nya outfits och det gör att jag får vara kreativ.
 
 
Så idag har jag blandat 80-tal, loppisfynd och sådant jag har i min garderob sedan länge. Allt i en härlig nostalgisk mix som via dagens bilder har skapat ett nytt litet avtryck i historien. I vart fall för mig.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress