I förmiddags packade vi in oss i bilen och åkte på utflykt till Nordens Ark. Om du inte känner till detta fantastiska ställe så kan jag berätta att det är en park där de arbetar för att bevara utrotningshotade djur och biologisk mångfald. Här bedrivs naturvård, uppfödning, forskning och utbildning och de arbetar även med att sprida kunskap om biologisk mångfald.
 
(null)
 
Just i dag hade vi turen att få se så gott som samtliga djur, även de lite mer skygga. Jag fotade bara med min telefon så kvalitén 'är därefter men jag hoppas att jag kan inspirera dig till ett besök på denna magnifika plats ändå.
 
(null)
 
Efter att vi själva hade ätit vår medhavda lunch på en finfin plast promenerade vi ner för att se när de ståtliga amurtigrarna fick sin lunch.Vi fick även lyssna till en guide som berättade om tigrarna som är starkt utrotningshotade.
 
(null)
 
På Nordens Ark finns även en lantgård som vi besökte. Vi tittade på gosiga kaninungar, kossor, getter, höns och mängder av andra djur. Här finns det också en förskola i direkt anslutning till lantgården, tänk vilken dröm att få ha sina barn i en sådan miljö.
 
(null)
 
Jag tror att det som i vart fall storebror tyckte var roligast var att få hoppa i höt. Det blev många turer upp för trappan och ner henom hålet i golvet.
 
(null)
 
Här ovan ser ni en del av lantgården till höger och förskolan till vänster. Efter några härliga timmar här styrde vi vidare mot en annan pärla som ligger i närheten. Men den tänker jag skriva mer om imorgon.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress