I går var det dags för lillebror att äntligen få ha sitt första kompiskalas. Två små gäster kom på besök och för oss föräldrar var det väldigt skönt med så få barn med tanke på storebrors gigantiska kalas i våras. Lillebror hade önskat sig ett Lego City Polis-kals och jag gjorde mitt bästa för att gå all in på temat.
 
 
Inbjudningskorten var superenkla att göra. Jag klippte bara ut Lego-huvuden av dubbelvikt papper och skrev på insidan.
 
 
 
Till att äta fick de pannkakor och diverse tillbehör. Dessa fruktspett var väldigt populära och eftersom vi hade frukt över ställde jag fram även detta. Barnen kunde därför göra egna fruktspett när dessa var uppätna. Ett väldigt bra tips på kalas, låt barnen göra sina egna spett med den frult och de bär som de gillar. Lagom pillrigt och kul. Även här klippte jag ut Lego-huvuden i papp som jag tejpade fast på spetten
 
 
Smarriga björnbär från trädgården.
 
 
Lillebror ville ha en glasstårta så jag gjorde världens enklaste tårta. Den består av staplade Sandwish-glassar som jag spacklade med grädde och klädde in med chokladrån.
 
 
Vi använde Lego för att dekorera tårtan med och ett tårtljus som återanvändes.
 
 
Och så köpte jag några donuts, ett måste på ett Lego City Polis-kalas.
 
 
På bordet dekorerade vi också med Lego och jag byggde en fyra av Duplo.
 
 
Ballongerna målade jag med spritpenna så att även de såg ut som Lego-figurer.
 
 
När det var dags för godispåsar fick barnen gå till brevlådan där det fanns ett meddelande från Chase McCain från Lego City. På det stod det att tjuvarna hade stulit allt godis och att barnen nu skulle lösa ett uppdrag för att hitta det. De fick börja med att leta efter fotspår runt huset. Fotspåren ledde fram till en burk med en ledtråd där det stod att de skulle leta efter en pil.
 
 
Pilen pekade på en sten som dolde nästa ledtråd. Barnen fick leta upp ett gäng sådana här burkar som innehöll ledtrådar om var nästa ledtråd fanns.
 
 
Den sista burken innehöll en lapp med texten "följ tråden"
 
 
Och tråden ledde till växthuset där godispåsarna fanns.
 
 
 
Dessa gula påsar hade jag kvar från storebrors Pokemon-kalas och även dessa blev målade som Lego-huvuden. I påsarna stoppade jag lite pyssel, en penna och bland annat chokladmynt och en chokladkaka som såg ut som en sedelbunt.
 
Lillebror var väldigt nöjd med sitt kalas och det var kul att göra ett kalas som var hyfsat enkelt att fixa.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress