Hur har ni det så här i semestertider? Själv passar jag på att baka godsaker och njuta av ledigheten. Då jag har bestämt mig för att köra tre veckor utan mejeriprodukter för att bli av med mina mjälleksem (ska skriva mer om det inom kort) blir det en hel del lite nyttigare bakning av bara farten. Som den här fantastiska smulpajen med jordgubbar som jag bakade härom dagen. Som ni kan se fick den tumme upp av minstingen i familjen.  

(null)

 Du behöver

2 dl havregryn
2 dl mandelmjöl
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma 
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 msk riven kokos
1 banan
1 ägg
2 msk honung
75 g kokosolja
150 g jordgubbar

(null)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredisrnser i en bunke. Mosa bananen och rör ner. Rör ner ägg, honung, kokosolja till en degig konsistens. Dela degen i två delar. Tryck ut ena halvan i en pajform. Tryck ner jordgubbarna i pajen. Smula över resten av degen. Grädda i ugnen i 30 minuter. 

(null)

Du kan självklart avnjuta pajen med glass, vaniljvisp eller något annat. Men det går lika bra att äta den bara som den är. 

(null)

Bakar du den i en fyrkantig form kan du även skära upp den i små rutor och servera den som mindre kakbitar. 

(null)

Ursprungsreceptet kommer från boken Supersnacks och fler smarta sötsaker av Ulrika Hoffer. Ytterligare en bok jag verkligen rekommenderar. 
Mirre - Sweetwords

Så gott det verkar =D

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress