Som utlovat kommer här receptet på den smarriga och sockerfria efterrätten gjord på årets plommon. Och för er som inte räds lite socker kommer snart några recept till er också. Håll ut!
 
 
4 portioner
 
Du behöver:
8 plommon
3 msk hasselnöter
2 msk honung
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Dela plommonen och ta ur kärnorna. Lägg halvorna i en ugnssäker form med snittytan uppåt. Rosta hasselnötterna i en torr panna, skaka pannan så att de inte bränns. Gnugga av skalet från nötterna i en handduk och hacka dem grovt. Rör ihop honung, kryddor och nötter i en kastrull och låt det smälta ihop på medelvärme någon minut. Klicka upp nötblandningen på plommonhalvorna och rosta i ugnen i knappt tio minuter.
 
Recept från boken Smarta sötsaker
 
 
Veronica Wallgren

Gud vad gott!

Isabell

Mums vad detta lät spännande! :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress