Som utlovat kommer här receptet på den smarriga och sockerfria efterrätten gjord på årets plommon. Och för er som inte räds lite socker kommer snart några recept till er också. Håll ut!

4 portioner
Du behöver:
8 plommon
3 msk hasselnöter
2 msk honung
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Dela plommonen och ta ur kärnorna. Lägg halvorna i en ugnssäker form med snittytan uppåt. Rosta hasselnötterna i en torr panna, skaka pannan så att de inte bränns. Gnugga av skalet från nötterna i en handduk och hacka dem grovt. Rör ihop honung, kryddor och nötter i en kastrull och låt det smälta ihop på medelvärme någon minut. Klicka upp nötblandningen på plommonhalvorna och rosta i ugnen i knappt tio minuter.
Recept från boken Smarta sötsaker

Isabell
Mums vad detta lät spännande! :)
Gud vad gott!