Idag var det dags för årets första svamppromenad. Har ju hört att det skall finnas så oerhört mycket svamp redan nu på grund av den regniga sommaren. Och jag kan bara säga en sak, det stämmer! Jag hittade massor av fina gula och härligt knubbiga kantareller. Dessutom såg jag massor av små så det kommer absolut att komma mer, med andra ord blir det till att planera in fler turer till svampskogen.

Det är få saker som är så tillfredsställande som att plocka kantareller, jag älskar känslan av att ta till vara på det som naturen ger och att man befinner sig mitt i skogens skafferi. Det är till och med härligt att rensa och förvälla svampen efteråt och njuta av känslan att man fyller frysen med delikatesser som dessutom är helt gratis (Såg att kilopriset för kantareller låg på 190 kr på ICA).


Foto: Kikan

Detta är verkligen skogens sanna guld!Foto: Kikan

Passade även på att plocka blåbär så att det räcker till en paj, det får bli morgondagens lilla projekt. Måste nog ut och plocka lite mer av den varan också då det var helt blått på sina ställen. Härligt!