30 november 2018

Maxa julmyset

Recept

Julen närmar sig med stormsteg och jag kan inte riktigt förstå att det redan är första december imorgon. Även om det har varit fullt upp på jobb och med annat, som det alltid är så här års, känns det som att jag är i fas vilket är så skönt. Julkorten är fixade och väntar på att adresseras, så gott som alla julklappar är införskaffade och huset är storstädat. Jag är egentligen en göra-allt-i-sista-sekunden-person men till jul försöker jag att ha som målsättning att få så mycket som möjligt av alla måsten gjorda före första december. Detta på grund av att jag älskar julen och verkligen vill maxa julmyset på alla sätt. Jag vill ha tid till massor av bakning, mys och pyssel.
 
 
I morgon är det dags för det traditionella tomtetåget här i samhället. Då pyntas de gamla vagnarna på den smalspåriga järnvägen och tåget tuffar genom skogen till Tomtebo där barnen får träffa tomten och vi vuxna dricker glögg. Det är verkligen en underbar tradition och vi har åkt med nästan varje advent sedan vi flyttade hit.
 
 
Men ikväll väntar julbord med jobbet och jag ser fram emot massor av god mat och trevligt sällskap. Och imorgon bitti ska det bli mysigt att krypa upp i soffan med barnen och titta på första avsnittet av julkalendern.
 
Är du förresten sugen på massor av smarriga och totalt onyttiga recept till jul? Då tycker jag att du ska spana in Alla goda recept du behöver till jul.