Så kom den då äntligen, vintern. Landskapet har bäddats in i ett mjukt täcke och allt blir lite tystare och mycket ljusare. En av de mest rogivande saker som finns är att titta ut genom fönstret och se stora flingor virvla utanför.
 
 
I kväll har jag varit på föräldramöte på förskolan och jag promenerade dit, jag gick då på en bit gångväg som inte var plogad. Det var helt ljuvligt att få pulsa fram i mjuk nysnö och jag kände mig som ett barn på nytt. Ångrar nästan att jag inte passade på att göra en snöängel.
 
 
Nu hoppas jag bara att snön får ligga kvar så att jag får tillfälle att använda längdskidorna jag köpte förra året inom kort.
 
 
Jag vet att många verkligen ogillar vintern i allmänhet och snö i synnerhet men jag gillar liksom alla årstider. Jag är så himla glad över att få bo i ett land med årstidsväxlingar där det finns så mycket att njuta av. Den spirande våren, den ljuvliga sommaren, den färgsprakande hösten och den gnistrande vintern. Det måste vara hemskans trist att gå och vantrivas halva året och bara leva upp på sommaren.
 
 
Så ut och njut av allt det vackra. Den friska och kalla luften. Alla miljarder snöflingor. Ta med ett förstoringsglas och undersök om det verkligen inte går att hitta två likadana. Grilla korv i skogen och drick varm choklad ur en termos. Åk pulka med barnen och gör en snöängel du också. Bygg en snögubbe eller gör en islykta. Och känn hur skönt det sedan känns att komma in i värmen med rosiga kinder.
 
 
Och på tal om islyktor, jag måste göra några sådana i vinter också. Jag har tidigare år gjort lyktor av ballonger, kakformar, med tulpaner och snöstjärnor av virkade dukar.
 
 
För att inte tala om frysta såpbubblor, men de kräver ganska många minusgrader för att få till.
 
 
Så passa på att njuta av vintern nu. Jag tror säkert att även du som är som mest skeptisk till årstiden kan hitta något bra.