Det finns så otroligt många roliga utomhuspyssel man kan göra när det är vinter och minusgrader. Ett är att göra snöflingor av virkade dukar. Dessa snöflingor går att använda till mycket. De blir fina underlägg när du vill fika utomhus i kylan, de kan placeras som prydnad eller hängas upp och reflektera ljuset, eller placeras i snön med ett led-ljus bakom så att de lyser fint även i mörker.
 
Du behöver:
Virkade dukar som liknar snöflingor
Lite djupare tallrikar som dukarna får plats i
Vatten
 
Lägg dukarna i varsin tallrik och täck med vatten. Ställ in i frysen eller placera utomhus i minusgrader. Låt frysa till is och lossa sedan isen från tallriken. Placera på valfri plast.
 
Virkade dukar är lätt att hitta på loppis eller second hand och de blir inte förstörda av att bli förvandlade till snöflingor. Tänk bara på att ta in dem när det börjar töa så att de inte blir liggandes på marken. Och som alltid när det gäller dessa hantverk, skänk en tanke till den person som så omsorgsfullt har virkat dem en gång i tiden. Någon har lagt tid och möda på att utforma dem och idag finns det alldeles för många bortglömda vackra ting som en gång har tillverkats av någon. Visst är det lite spännande att tänka på människorna bakom föremålen.
 
 
Hanna Karlsson

Vilken kul idé!

Ika's USA

Nä vilken kul idé! Tyvärr får vi inga minusgrader i Florida men frysen borde funka:)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress