I dag är första dagen på en evighet som jag känner mig som mig själv igen. Kreativiteten och lusten att göra saker har så sakteliga börjat komma tillbaka och så även aptiten och matlusten. Jag vågar även säga att jag har kännt mig piggare och även om jag fortfarande är hostig och snorig så är det så skänt att känna att det går åt rätt håll.
 
 
I dag har jag varit ledig och fick fixat lite här hemma. Jag och barnen kom även iväg till biblioteket efter att vi hämtat storebror på skolan så nu har vi en hel hög med nya böcker att ta oss an.
 
 
Jag och lillebror tog oss även en liten promenad på förmiddagen mellan skurarna. Men i eftermiddag har blötsnön vräkt ner här på Västkusten.
 
 
Ikväll har jag och Angelica äntligen spelat in ett nytt avsnitt av Ecofashionistapodden. Förra veckan var det ju inte möjligt när jag och hela familjen var sjuka. Men på måndag får ni ett sprillans nytt avsnitt.
 
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och köra lite hemmaspa med ansiktmask och peeling. Det känner jag verkligen att jag behöver.
 
 
I går gick jag och la mig redan klockan 19:30 så det blev inte mycket gjort. Men det var välbehövligt kände jag och just nu behöver jag vila och återhämtning för att bli kvitt resterna av influensan. 

I vilket fall som helst så hade jag tänkt att skriva om världens enklaste pyssel du kan göra av toarullar. Närmare bestämt kronor. Dessa tycker mina barn är jätteroliga att göra (och jag oxå) och det enda du behöver är toarullar, färg och glitter. Sedan är det bara att klippa till och låta kreativiteten flöda. 

(null)


28 januari 2018

Lök mot hosta

Allmänt

Vi börjar så sakteliga återhämta oss efter detta inferno av magsjuka och influensa. Den här nedrans sjukan har verkligen lagt beslag på allt vad lust, ork, matlust och aptit heter och dessutom lämnat en bedövande trötthet efter sig. I morgon ska vi dock försöka återvända till vardagsrutinerna igen. 

Både jag och lillebror har dragits med en väldig hosta som blir värst på natten. Jag har dock världens bästa tips för att lindra just hosta och även om det kan låta galet så fungerar det faktiskt. 

Du tar helt enkelt och skalar en gul lök. Delar den i lite större delar och lägger i en djup tallrik eller skål. Koka upp lite vatten och häll över löken, den ska inte täckas med vatten utan häll över lite. Ställ sedan löken i sovrummet, gärna nära huvudet, och låt stå under natten. Det kommer att stinka lök men  det lindrar faktiskt hostan. 

(null)