Jag har varit på jakt efter giftfria och avtorkningsbara haklappar till lillebror nu när han har börjat äta en hel massa vanlig mat. Så när jag fick tips om dessa fina från Ekotjusigt slog jag till direkt.
 
Den gröna kommer från Frank & Fisher och är en giftfri GOTS-certifierad haklapp i ekologisk bomull med en hinna av vax som gör den avtorkningsbar. Den svartvita hittar jag tyvärr inte hos Ekotjusigt när jag kollar nu men det kommer hela tiden in nya och finfina varor där så håll utkik.
 
 

30 mars 2015

Springcyklar

Storebror har blivit helt galet förtjust i att köra springcykel. De har några sådana på hans förskola och sedan han vågade sig upp på en har han velat köra varenda minut som de är utomhus. Han har verkligen blivit jätteduktig och har övat upp balansen jättebra. En kompis till mig tipsade mig om just springcyklar för något år sedan och berättade att det är ett jättebra sätt att läsa sig cykla då man lär sig hålla balansen så bra.  Det har varit kul att se hur han har gått från att mest springa med benen nere till att nu ta fart och åka iväg. Nu var han ledig från förskolan förra veckan då vi var i Branäs och han kommer även att vara ledig den här och nästa och han saknar verkligen att åka springcykel, eller sparkcykel som han kallar den. Nu när han har fyllt fyra år är han även väldigt orolig att han ska hinna växa ur cykelhjälmarna på förskolan innan han är tillbaka. Lille gubben, han tror att han har vuxit massor nu när han har fyllt år.

 

Han har en riktig cykel med stödhjul men jag funderar på att skaffa en springcykel till honom också. Så kan lillebror ärva den efter honom sedan. Jag hittade några barncyklar på Bikester som var fina. De finns i många olika prisklasser och modeller. Till och med några i trä.

Några fina cyklar jag hittade