Här sitter jag och undrar vad som hände med november. Den här månaden har verkligen bara rusat iväg och imorgon är det redan december. Storebror ville gå och lägga sig redan 17:45 idag för att det snabbt skulle bli morgon och julkalendersöppning. När jag nattade lillebror passade han till och med på att borsta tänderna och göra sig iordning för kvällen helt själv. Det är så roligt att se hur spännande han tycker att det är med julen och jag minns ju själv hur pirrigt och roligt det var när jag var liten. Han har ärvt min paketkalender som mormor gjorde till mig när jag var liten och min mamma fyllde den alltid med små paket varje jul. Det är en mysig tradition tycker jag även om jag får hejda mig så att det inte blir så hysteriskt med paketen. Jag har lite svårt för den här stressen som blir hos våra barn kring alla prylar och paket så i år har jag försökt att hålla det på en lite mer lagom nivå. Jag vet med mig att även om jag predikar hållbarhet och ekologiskt så är det jättelätt att dras med i hetsen och när jag hittar fina ekologiska leksaker är det väldigt lätt att jag köper mer än vad som egentligen behövs. För mina barn har inte brist på leksaker om man säger så... Förra året höll kalendern på att kapsejsa av tyngden från alla paket så i år är det mindre och kanske lite enklare men ändå roliga saker. Först ut är ett par strumpor med Ninja Turtles på som jag hoppas kommer att uppskattas.
 
Själv har jag precis hällt upp den här julens första glas med julmust och nu ska jag börja med julkorten. Jag har testat ekologisk julmust men tyvärr finns det inget som slår Apoterkarnes så det är den som gäller här hemma.
 
 

29 november 2015

Sköna söndag

God afton! Snacka om knasigt adventsväder vi har. I morse åskade det, sedan kom värsta hagelskuren och nu vräker regnet ner. Vi har dock kämpat upp julstämningen ganska bra då vi har bakat pepparkakor, planterat hyacinter och pyntat lite till. Nu ska vi strax avsluta helgen med sista avsnittet av Bron. Spännande!!!

Hemmamys i kompisbytt klänning och gosiga strumpor. 

Äntligen! Huset är städat, stjärnor och stakar har kommit på platsoch imorse sov jag och storebror ända till 07:45. Egentligen hade jag tänkt att vi skulle baka pepparkakor idag också men det hann vi inte med. Jag är liiiite utav en tidsoptimist men jag är himla glad att vi fick gjort så mycket idag ändå. 
 
Jag har heller inte hunnit fota några stämningsfulla adventsbilder då det mesta av pyntet kom på plats nu ikväll men jag bjuder på några bilder på lillebrors ljusslinga så länge. Jag älskar att göra dessa av cupcakeformar och led-slingan Särdal från IKEA.
 
Jag har tidigare bloggat om hur jag gör om någon vill göra en egen. Det är lätt som en plätt.