God afton!
 
Vilken härlig sommardag det har varit här på västkusten idag. För första gången var det riktigt varmt och det kändes faktiskt som sommar på riktigt. Tidigare har det liksom bara känts som någon form av låtsassommar. I vilket fall som helst blev det en trevlig dag. Även om den började mindre bra med en blöja som hamnade på sned, en mamma som missade att sätta lillebror på pottan före frukost (vi har börjat lite lätt med EC och jag är superinponerad över hur tidigt man kan få en liten skrutt att gå på potta. Ska skriva mer om detta inom kort) och en minst sagt kladdig fortsättning. Addera lite trötthet, pms, saker som inte hanns med då lillebror inte ville sova förmiddag så länge som han brukar, ett allmänt stökigt hem med kladdiga golv och dåligt humör och dagen var inte direkt upplagd för att bli bra. Men sedan kom ett gäng härliga mammor från föräldragruppen hit och vi åt lunch och hade det mysigt. Jag struntade i att dammsuga och torka golv innan utan satte in lite blommor istället och tänkte att man inte dör av att visa att man inte har ett perfekt hem. Sedan kom mamma hit och busade med barnen så att jag fick undan några måsten och sedan hängde vi i trädgården allihopa och fick se lillebror resa sig upp och stå utan stöd för första gången i flera sekunder. En sådan där härlig minnesbild som alltid kommer att finnas kvar.
 
I går hade jag besök av en nära väns fina syster som ville sälja av lite kläder från sin stora garderob. Och eftersom jag numera älskar att shoppa secondhand (bra för både miljö och plånbok) passade jag på att fynda loss. Det blev flera par supersnygga skor och en hel hög plagg. Outfiten nedan är helt igenom från detta fyndtillfälle. Jag har varit på jakt efter ett par perfekt slitna ljusa jeans länge men snåljåpen i mig har tyckt att det har känts fel att lägga flera hundra på ett par nya söndriga sådana. Men dessa satt som en smäck och jag älskar dem. Och randiga tröjor kan man inte få för många av. Skorna var grymt sköna och kommer med största sannolikhet att åka på många gånger framöver för de är en perfekt kombination av ballerina men med lite klack vilket gör att de både är snygga och sköna att gå i. Helnöjd med andra ord.
 
Nu ska jag fixa allt det där som behöver ordnas med när barnen har somnat och sedan tänker jag krypa upp i soffan med resterna av dagens kladdkaka och andra avsnittet av Game of thrones som jag typ 100 år efter alla andra började kolla på igår. Än så länge är jag inte fast men jag har lovat ett inbitet fan aka mycket god vän att ge serien en chans. Det är tydligen i tredje avsnittet det börjar hända grejer...
 
 
Nu när värmen tycks vara på väg är det nog en och annan som funderar på att plocka fram badpoolen till barnen. I dag fick jag ett tips om en hyfsat giftfri barnpool i en av de olika miljögrupper jag är med i på Facebook. Den heter Wehncke Pool hav och är fri från både pvc och ftalater. Läskiga ämnen som annars är vanliga i uppblåsbara prylar. Dessutom är den just nu på rea hos Jollyroom.
 
Poolen finns även i en babyvariant för de allra minsta och heter då Wehncke Babypool hav och även den är på rea.
 
 
 
 

28 juni 2015

Träningstankar

Träning

Ikväll hade jag planerat att ta en löptur som jag faktiskt har lyckats göra tre söndagar i rad nu. Men istället somnade jag när jag nattade storebror och vaknade sedan omotiverad och frusen. Det fick bli en kopp te och en filt i soffan istället. Lite synd då jag faktiskt fyndade ett par nya löparskor på rea i dag men de får en ny chans att komma upp ur sin kartong inom kort.
 
Jag är och har alltid varit en periodare när det gäller träning. Jag vet dock att jag alltid mår bäst när jag håller igång och att jag presterar allra bäst om jag går på gruppträning på gym i form av bodypump och liknande. Den enda hemmaträning som jag tycker fungerar bra är löpning för det är enkelt. Bara att snöra på sig skorna, sätta på bra musik och sedan springa. Men styrketräning är så nedrans tråkigt att göra hemma i vardagsrummet. Jag försöker men jag fuskar bara och jag behöver verkligen någon som skriker på mig och som ser till att jag kör igenom hela kroppen. Just nu känner jag dock inte att tiden riktigt finns till att gå på gym så jag måste få hemmaträningen att fungera. Jag ska verkligen försöka att följa boken Träning för nyblivna mammor och jag hoppas att jag kan komma in i en bra rutin. Tips mottages gärna på hur man får hemmaträningen att bli av, bli rolig och hur man motiverar sig.