30 april 2014

Blog Awards 2014

Allmänt

Nu har det blivit dags att nominera just dina favoritbloggar till Vecko Revyns stora tävling Blog Awards 2014. Jag har redan varit inne och nominerat några av mina favoriter. Om någon skulle känna sig manad att nominera en blogg som kanske heter något i stil med Hemma hos Kikan i till exempel kategorin Årets livsstilsblogg eller Årets opinionsbildare eller någon annan passande kategori, ja då går det så klart alldeles utmärkt. :)
 
Klädesmärket Name it har mycket fint och prisvärt till barn och nyligen upptäckte jag till min stora glädje att de faktist har en hel del i ekologisk bomull. Så här skriver de om sitt miljöarbete på sin webbplats:
 

"För närvarande består mer än 20 % av våra kläder av ekologisk bomull, men vi nöjer oss inte med det. Vi arbetar ständigt med att öka användningen av ekologiska material. Samtidigt är vi medvetna om att bomull är en resurskrävande gröda, och Bestseller är medlem i den globala sammanslutningen Better Cotton Initiative, som arbetar för att förbättra den globala bomullsproduktionen både för producenterna och för miljön.


Ekologisk bomull betyder miljövänlig bomull som har odlats utan användning av bekämpningsmedel och konstgödsel. Detta av hänsyn till bomullsodlarna, textilarbetarna, miljön och självklart även med tanke på de barn som ska bära kläderna.


Vi anser att framtiden ligger i det ekologiska och därför tror vi också på att vi, genom att efterfråga ekologisk bomull, bidrar till att skapa en ännu större tillgång på ekologisk bomull. Alla våra leverantörer lever upp till Bestsellers egna kemikalierestriktioner, som ställer lika stränga krav som andra standarder. Ett urval av våra basplagg lever dessutom upp till den europeiska standarden Ecolabel."
 
Kika in hos Name it, där hittar ni massor av fina och miljösnälla plagg fria från läskiga kemikalier till era barn.