I veckan fyllde min käre sambo 30 år, något som självklart måste firas med massor av presenter. Så här såg paketen ut från mig som väntade på honom när han kom hem i torsdags. Jag satsade på ganska enkel inslagning med olikfärgade snören och några klistermärken. Tycker att det blev lite vårfräscht :)

Och vad fanns det inuti då? Jo två böcker och en tredagars kryssning till Riga :)  Igår firade vi även med att gå på Ulf Lundells konsert i Skandinavium. Uffe var som vanligt suverän och levererade över tre timmars fullt ös.

Idag blir det trerätters och champagne. Med andra ord, fest i dagarna tre. 

Foto: Kikan
En av årets absoluta höjdpunkter är bokrean. För en bokmal som mig är det rena smörgåsbordet och jag köper alltid massor av böcker. Kan dock tycka att det var lite roligare när man var liten, innan man började att beställa böcker på nätet. då åkte alltid jag och mamma in till stan när det var bokrea Jag minns att den ägde rum i en stor lokal som fullkomligt var sprängfylld med böcker. Där gick man runt i timmar och tittade och handlade. Sedan åkte man hem och läste sina nyinköp. Idag har man ju rean bara några tangenttryck bort men jag går alltid till bokhandeln ändå, det är liksom något visst med att få gå och bläddra i böckerna. Men jag kan ju erkänna att jag inom kort kommer att få hem en ordentlig leverans från nätet oxå, det ena behöver ju inte utesluta det andra :)Här är några av gårdagens inköp. Jag har hört så mycket om Khaled Hosseini så det skall bli roligt att läsa hans böcker. Waris Dirie har jag läst två böcker av tidigare och blev oerhört berörd, hon skriver om könsstympning och det är så hemskt att detta får förekomma och jag blev väldigt upprörd när jag läste hennes böcker. "Mig äger ingen" av Åsa Linderborg köpte jag på tips från en vännina som tyckte att den var jättebra.Hm....här är min härliga men röriga bokylla....den är i stort behov av lite organisering...skall fixa det inom kort. Jag är av den åsikten att böcker skall stå framme, de skall inte gömmas undan. Jag är uppvuxen med huset fullt av böcker och jag älskar det,  mig ger det en oerhört hemtrevlig känsla med böcker. Det första jag gör när jag kommer hem till en person första gången är att kolla in bokhyllan :) Vad är det man säger..."Visa mig din bokhylla och jag skall säga vem du är" Ha, ha!

24 februari 2009

Tisdagstema: Figur

Dagens Tisdagstema är Figur, ganska lustigt ord egentligen, var tvungen att snoka lite i vad det betyder egentligen:

"Figur kan ha olika betydelser:

  • föreställande staty, skulptur, pjäs, spelpjäs, konstverk eller dylikt som föreställer en människa eller annan varelse
  • illustration eller diagram i vetenskapliga eller tekniska dokument
  • geometrisk figur: kvadrat, romb, kub, parallellogram, cirkel, ellips etc.
  • litterär gestalt, se även seriefigur
  • inom retoriken, se stilfigur "

Källa Wikipedia

Min figur, eller snarare figurin, som jag väljer att visa är en liten sovande Eros som vi har på byrån i sovrummet. Eros var ju kärleksguden i den grekiska mytologin och motsvarar romarnas Amor. Den här figurinen är en kopia av ett arkeologiskt fynd som har gjorts i Grekland.Och här kommer ytterligare lite kuriosa från Wikipedia

"Figurin är en diminutivform av ordet figur, och hänvisar vanligen till ett litet konstgjort föremål som representerar någon typ av varelse. Diminutivformen antyder att föremålet är en förminskad avbildning, men så är inte alltid fallet (till exempel när det gäller figuriner av insekter).


Figuriner representerar vanligen människor, gudar eller djur och är gjorda för att visuellt likna dessa.

Figuriner har hittats från många tidiga kulturer i Europa, Kina och Mexiko. I många fall tros dessa figuriner ha haft religiös eller ceremoniell betydelse."