31 maj 2009

Mors dag

Pyssel

Idag är det Mors dag och självfallet fick min fina mamma ett kort från mig i brevlådan :)Foto: Kikan

Idag blev det sommarens första stranddag, dock utan bad då jag fortfarande är lite förkyld. Det var dock skönt att bara ligga och slappa i solen samtidigt som jag läste en bra bok.

När jag kom hem fick jag även gjort något som jag har tänkt på länge. Jag fick nämligen äntligen städat bland alla mina pysselsaker. Jag införskaffade några smarta lådor på Bauhaus för att få lite ordning i röran. Tidigare låg alla mina stämplar, brads, band, stämpeldynor m.m huller om buller i en låda. Men nu har det blivit ordning på torpet och helt klar mer överskådligt.

Foto: Kikan

Åh vilket underbart väder det är idag, det blev liksom sommar helt plötsligt. Vi har varit i Fiskebäckskil och ätit på Brygghuset. Nu har jag solat lite på balkongen, förkylning till trots, tänkte att lite D-vitamin boost kunde vara bra.

Sedan jag började utveckla mitt fotointresse ser jag verkligen motiv överallt. Jag har nog aldrig lagt märke till så många vackra blommor som den här våren. Här kommer några av de bilder jag har tagit den senaste tiden. Det är dock en hel vetenskap det där med att hitta de rätta vinklarna för att få till den där perfekta bilden. Ibland blir motivet bara rörigt. Men övning skall väl förhoppningsvis ge färdighet :)
Dessa bilder har jag tagit med min kompaktkamera, en Canon Digital IXUS 800 IS, som jag alltid bär med mig i väskan.
Skall visa er lite andra bilder som jag har tagit med min Nikon D200 inom kort. Med systemkameran blir det mycket bilder tagna hemma samt vid speciella tillfällen men för att alltid kunna ha möjlighet att fotografera är det bra att alltid kunna ha med sig en kompaktkamera i handväskan.