31 augusti 2013

Inredningsdrömmar

Allmänt

Vi har massor av tankar och ideér om saker som vi ska göra med vårt hus. Än så länge har vi bara renoverat vårt sovrum och lillkillens rum så med andra ord finns det mycket kvar att göra. Ett av alla projekt är hallen. Vi har ett litet instick där det i dag står två garderober och när vi någon gång renoverar vill jag ha det ungefär som på bilderna nedan (som kommer från den fantastiska bloggen I´ts a house). SÅ snyggt!
 
 
 
Eftersom det var många som var intresserade av att vinna ett fjärilsarmband inleder vi nu helgen med att köra en tävling.
 
Nu har ni alltså chans att vinna ett fjärilsarmband i valfri färg. Tävlar gör ni enkelt genom att lämna en kommentar till det här inlägget där ni skriver att ni vill tävla och vilken färg ni vill ha på ert armband om ni vinner. De färger ni kan välja på är rosa, turkos, röd, vinröd, grön, blå, vit, eller svart.
 
Om ni vill ha en extra vinstchans kan ni skriva om tävlingen på era bloggar, länka hit och använda er av bilden nedan. Man kan även få en extra vinstchans om man skriver om tävlingen på Instagram eller på Facebook. Glöm inte att skriva i kommentaren om ni har delat tävlingen.
 
Fredagen den 6:e september drar jag en vinnare.
 
 
 
 
Jag har börjat leta efter naturliga färgämnen att använda när man bakar. De färger jag har innehåller många läskiga e-ämnen och de är faktiskt märkta med att de kan orsaka överaktivitet hos barn. Läskigt! Jag googlade lite och hittade bloggen Brödpassion som min favoritbagare från Nyhetsmorgon, Sebastien Boudet har. Jag hade missat att han bloggar och blev mycket positivt överraskad. Han använder bara naturliga ämnen när han bakar och skriver så här i en kommentar till ett av sina blogginlägg. Jag kunde inte ha sagt det bättre själv.:
 
"Jag ger gärna råd och tips men tycker att ni ska använda det gigantiska makten ni har som heter: Konsumentmakten! Fråga, klaga och fråga igen och om och om och om i din butik efter de produkterna som du vill ska finnas där. Det finns oxå flera web butiker som har naturliga färgämne i pulverform som passar jätte bra till macarongbakning. Och som Isak skriver, går det jätte bra att använda sig av blåbär saft eller rödbeta som man reducerar och sen blandar i lite äggvita. Eller baka vita, beiga, brunna eller ljusgröna macaronger... Slutsatsen är att jag kan inte sälja färger tyvärr :(

De flesta använder idag i sina macaronger (och andra bakverk) farliga färger av bland annat typen AZO (ni som har aldrig hört om det borde googla AZO färgämne (E102, E110, E122, E123, E124, E129, E151, E155, E180)... Läskigt) Det finns lagstiftning som säger att man ska markera produkterna som innehåller sådana kemikalier som orsaka beteendestörningar, men tyvärr ingen riktigt respekterar detta... Hur sexig låter det om man skulle skriva på en godispaket eller en macaron: "innehåller tillsatser som framkallar hyperaktivité hos barn"!!! Det är hemsk! Det gör ont i mig när jag ser fina men naiva föräldrar som släpper lös sina barn i godiskungensallé på lördagar som belöning efter en bra vecka utan för mycket bus..."