Jag hade faktiskt glömt bort att jag testade Maria Åkerbergs puder för något år sedan.Jag tror att jag valde en lite väl ljus nyans då och när det tog slut och jag sedan skulle köpa nytt valde jag Une istället då det var lättare att få tag på i butik och då kunde jag även få hjälp att välja nyans. Men när jag skulle göra en beställning på balsam nyligen såg jag att Maria Åkerberg har refill till sina puderdosor och det är ju verkligen superbra. Så jag testade en annan färg på vinst och förlust och blev jättenöjd. Så himla bra, inte minst ur miljösynpunkt, att det går att använda samma dosa om och om igen. Jag gillar dessutom just de här dosan väldigt mycket då den känns lite lyxig med spegel och ett extrafack i botten för puffen (heter den så?) som man använder till att lägga på pudret med.
 
 

30 oktober 2016

Helgen i bilder

Foto

Jag bjuder på lite bilder från helgen. Dels från igår och vår lilla Halloween-fest samt från idag då vi tog en söndagspromenad hela familjen.
 
Gårdagens mat bestod av paprikor i form av pumpor (vi köper alltid ekologisk paprika då just paprika ju är så hårt besprutad, men vi gjorde ett litet undantag i går just för att vi hittade orange paprika). Dessa fylldes med svart ekologisk bönpasta och en sås på krossade tomater och bacon. Pastan gick dock inte hem hos någon av oss tyvärr så den kommer vi inte att köpa hem igen. Till efterrätt åt vi glasstårta med oreo-botten (vars garnering som nämndes igår blev allt annat än vad jag tänkt mig...så den blir det ingen mer bild på) och häxhattarna som vi gjort tidigare.
 
Storebror tjatar alltid om att vi ska gå till Örekilsparken, då det finns det enda Pokemongymmet i vårt lilla samhälle där, så idag passade vi på att gå dit hela familjen i det fina vädret. Vi lyckades ta över gymmet i några minuter innan vi blev utslagna igen och sedan dog mitt batteri. Men vi fick oss en skön promenad och passade på att leka i lekparken en stund.
 
Nu ska jag försöka jobba ikapp lite då en hel del saker hamnat på efterkälken den här veckan då jag varit förkyld. Blogg-mailen svämmar över och jag har en rolig intervju som jag ska besvara. Sedan ska jag sätta mig med ett annat spännande framtidsprojekt också. I morgon är förskolan stängt så jag har bytt föräldraledig dag och jag och barnen är hemma imorgon. Vi ska gå till biblioteket och om jag hinner ska jag göra en ny sats ingefära-shots då den förra börjar ta slut. Funderar även på att göra någon mer shot då jag behöver boosta mitt immunförsvar och ge kroppen lite mer nyttigheter. Den senaste veckan har jag typ levt på glass och sötsaker...
 
 
I dag har vi firat halloween här hemma och jag gjorde färdigt några godisar som jag påbörjade i veckan. Jag är ju lite lätt beroende av Pinterest och jag älskar när jag hittar roliga och enkla diy-tips. I dag var dock inget enkelt. Glasstårtan jag gjorde blev exempelvis jättegod men garneringen gick åt skogen. Och godisarna i form av små fladdermöss höll jag på att kasta ut i småbitar innan de blev klara. Jag använde mig av färdig kristyr för att fästa alla delar men den var så lättflytande så att allt bara gled av heeeeela tiden. Och att bryta av oreo-kex på mitten i två perfekta delar? HUR gör man liksom? Men, men...tills slut blev de klara. Men då kunde jag inte hitta en nål som jag hade använt för att ta bort stoppet i tyllen (typ sju miljoner gånger) när jag gjorde glasstårtan och började noja över om den hade hamnat i fladdermössen, typ på undersidan av vingarna eller liknande. Troligtvis hade den åkt i soporna efter att jag torkat av diskbänken med papper men jag tappade lusten lite om man säger så...fina blev de dock till slut, godisfladdermössen. Efter x antal psykbryt.
 
 
Du behöver
Choklad
Ischokladformar
Godis-ögon
Oreokex
Kristyr
 
Gör så här
Smält choklad och häll upp i ischokladformar (eller använd färdig ischoklad, center eller liknande) Låt stelna och ta sedan ur chokladen ur formarna. Dela oreokex på mitten (ha många till hands om det krånglar lika mycket som det gjorde för mig). Sätt lite kristyr på baksidan av oreo-bitarna och kläm fast dem på chokladen. Lägg en sked på som tyngd (kom jag på efter x antal psykbryt över bitar som gled iväg). Låt torka. Fäst ögonen på samma sätt.