Det här året börjar gå mot sitt slut och jag tittade tillbaka på de mål jag ställde upp inför 2018:
 

1. Inte äta socker

2. Inte köpa kläder, skor eller acessoarer till mig själv under 2018

3. Träna regelbundet

4. Satsa på mitt skrivande

Så här med facit i hand måste jag säga att måluppfyllnaden är riktigt bra. Jag har visserligen inte lyckast köra helt sockerfritt hela året men jag har dragit ner på godis och bakverk oerhört mycket. I långa perioder har jag helt avstått och jag har även lagt till mer nyttig kost i form av mer grönsaker och annat bra. En hel massa gröna smoothies har det även blivit. Det som jag framförallt har insett är att jag mår SÅ mycker bättre när jag låter blir socker och äter bra mat. Och detta är något som jag absolut kommer att ta med mig in i 2019.

 
Jag har testa många härliga och nyttiga recept i år, som den här ljuvliga glassen gjord på bland annat frysta gröna ärtor.
 

Att köra #shopless2018 har jag dock fullföljt helt ut. Jag har inte shoppat en endaste sak som faller inom kategorin. Och det har gått alldeles utmärkt. Istället har jag anordant inte mindre än fyra klädbytaradagar så min garderob har ändå kunnat uppdateras.

 
Jag fångar ljuset i en klänning som jag faktiskt tog till Angelica på en av alla klädbytardagar. Jag var dock tvungen att ta några foton i den då den var så fin.

När det gäller träningen så är jag också hyfsat nöjd. Jag har kört många pass på gymmet och även om det i perioder har blivit uppehåll har det inte blivit så långa uppehåll. Det jag kommer att satsa på under 2019 är att ta upp löpningen igen för den tappade jag någon gång i somras tyvärr.

 Så här härligt kan det vara efter en löptur, vem kan motstå det?
 

Det som det kanske inte har blivit så mycket av som jag hade önskat är mitt skrivande. Dock har det blivit en hel del dikter och det är ett format som jag gillar väldigt mycket. Lite extra roligt är det att få kombinera text och bild.

 
Jag har än så länge bara tänkt lite löst på mina mål inför 2019 men jag kommer absolut att ta med mig målen från 2018 även in i nästa år. Särskilt gillar jag orden jag skrev inför 2018:
 
Framförallt vill jag försöka låta temat för 2018 vara hälsa och balans. Att helt enkelt ta hand om mig själv och få till en bra balans i allt jag tar mig för och att göra saker som får mig att må bra.
Ett av mina absoluta favoritgodis i juletid är rocky road. Jag har ett superbra recept som ger galet smarrigt godis men i år ville jag testa att göra en lite nyttigare variant. Så jag experimenterade lite och fick till ett riktigt bra resultat.
 
 
Du behöver:
 
200 g (minst 80 %) mörk choklad
2 msk jordnötssmör
2 dl jordnötter
1 dl aprikoser i bitar
1 dl dinkelpuffar

Gör så här:
 
Smält chokladen och blanda sedan i resten av ingredienserna i chokladen. Rör om så att allt blandar sig. Lägg ut ett bakplåtspapper och bred ut smeten på det, lägg ett bakplåtspapper över och platta ut. Ställ sedan in i frysen och låt stelna. Skär upp eller bryt i bitar.
 
 
Den fösta omgången jag gjorde åt vi upp innan jag ens hann fota, ett bra betyg med andra ord.
 
 
Så jag gjorde ytterligare en omgång som även den försvann på ett kick. Jag lyckades dock fota några bitar innan även de åts upp.
 
 
Kombinationen choklad och jordnötter är galet god och aprikoserna blir ett substitut till marshmallowsen.
 
 
Jag måste ju även passa på att visa den vackra muggen jag fyndade på loppis i höstas. Riktigt julig och den passar perfekt till både te, kaffe och varm choklad.