Så var det tydligen kladdkakans dag igen. Jag tycker det var nyss vi firade den här dagen men så springer å andra sidan dagarna bara iväg . Vi tjuvstartade dock lite och firade dagen i går då det även var lillebrors namnsdag. Vi passade på att göra den sockerfria kladdkaka som jag har bloggat om mååånga gånger förr. Den är verkligen en favorit här hemma som hela familjen älskar. 

(null)

Den här gången toppade vi kladdkakan med frysta jordgubbar som jag kokade upp. 
 
Du behöver:
10-12 bitar
6 ägg, vitor och gulor separerade
3 dl mandelmjöl
2 1/2 dl dadlar utan kärna
2 dl vatten
1 dl kakao
Bär eller frukt
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitor och gulor var för sig. Kör mandelmjöl, dadlar, vatten, äggulor och kakao i en mixer. Vänd försiktigt ner äggvitan i smeten.Häll upp i en springform och grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Låt svalna och servera sedan med hallon. Ät och njut!
 
Receptet kommer från boken Smarta sötsaker av Ulrika Hoffer.