30 mars 2017

Random pics

Foto

En vecka som går i ett oerhört högt tempo med både höga toppar och djupa dalar ger inte så mycket utrymme för bloggen. Men jag bjuder på lite fina bilder i alla fall.

I går släppte jag och Angelica det fjärde poddavsnittet av Ecofashionista och den här gången med betydligt bättre ljud. Temat den här gången är att ordna klädbytardagar och vi bjussar på våra bästa tips på hur du styr upp en sådan dag. Jag hoppas att ni vill lyssna och blir inspirerade till denna fantastiska möjlighet att uppdatera sin garderob helt gratis.
 
På bilderna nedan ser ni halsbandet jag nämner i podden. Och som jag av någon anledning där kallar för Power-bracelet....hm. Vad jag vet är det ett halsband, inte ett armband. Humanist, javisst...
 
 
Jag har testat Organic by Mommys recept tidigare och de gör en liksom aldrig besviken. Hon är verkligen helt fantastisk på att svänga ihop smarriga men ändå inte direkt onyttiga recept. Så när jag såg hennes rulltårta med chokladkräm och banan som är mjölk- gluten- och sockerfri var jag ju bara tvungen att testa. Och attans vilken fantastiskt god rulltårta det blev. Den här kommer jag absolut att göra igen.Mums! I grundreceptet hittar ni olika förslag på sötning men jag körde med honung.
 
 

Rulltårtebotten
5 äggvitor
2,5 dl mandelmjöl
1/2 dl honung
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vispa sedan försiktigt ner mandelmjöl, honung och vaniljpulver. Bred ut på en bakplåtsklädd plåt till ett jämnt lager och ställ in i ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut och låt svalna medan du gör chokladkrämen. När den har svalnat helt ta försiktigt av den från bakplåtspappret.

Chokladkräm + mosad banan
2 äggulor
2 msk kakao (gärna rå)
2 dl kokosolja
0,75 dl honung

+mosad banan

Börja med mosa bananen och bred ut som ett lager på rulltårtebotten. Chokladkrämen gör du sedan enkelt genom vispa äggulorna, kakaon, kokosoljan och honung till en jämn smet utan klumpar. Bred sedan ut den på lagret med mosad banan på brödbotten och rulla försiktigt ihop. Förvara i kylen och ta gärna fram en stund innan servering så att krämen hinner värmas upp och bli krämig (i kyla blir stelnar den mer). Njut!