Lussefirande och julfix

/ Permalink / 0
Här sitter jag och lyssna på ljudet av diskmaskinen och jag tänker att jag är så tacksam över att vi har den. Vi var ju utan diskmaskin i väldigt många år och jag tror inte att det går en dag utan att jag tänker på hur skönt det är att slippa handdiska. Det måste vara så här som generationer före oss har känt när nymodigheter som har sparat tid har introducerat.
 
 
Att kunna röja undan allt snabbt och lätt var extra skönt i dag när vi kom hem senare än vanligt då det var dags för det årliga lussetåget på förskolan. Att se lillebror stolt stå där i sin tomtedräkt och för första gången stanna kvar i tåget istället för att direkt kasta sig i min famn var fantastiskt. Alltså denna lilla skara av tomtar, lucior, pepparkakor och tärnor, så ljuvliga de är. Förra året var ju storebror lucia och jag skrev då ett inlägg om vikten av att låta barnen själv välja vad de vill vara. Det känns skönt att se att det går åt rätt håll när det gäller den frågan.
 
 
Jag tog en snabb loppissväng idag och fyndade en lykta till lillebror för fem kronor. Det är lite extra tacksamt att köpa saker till honom så här i juletid då hans favoritfärg är röd. Den lilla lyktan var mycket uppskattat och det passade perfekt att sätta i ett batteridrivet värmeljus i.
 
 
Nu har jag precis skrivit klart alla julkort. Även om jag beställde färdiga så piffade jag till dem lite extra då det var en sida som blev lite tom. Jag skrev en juldikt som jag klistrade in, ni ska få se den när korten har nått sina mottagare. Jag planerar att lägga dem på lådan imorgon. I detta nu är det nästan ni minus ute, jag hoppas verkligen att kylan håller i sig och att snön får vara kvar för det är så himla mysigt och stämningsfullt.
 
 

Vi tar ett shoppingfritt år

Kläder & Shopping, Miljövänligt / Permalink / 0
I dag är det måndag och det betyder så klart ett nytt avsnitt av min och Angelicas podd Ecofashionista. Den här veckan bjussar vi på tio anledningar att satsa på hållbart mode och dessutom landar vi så smått i att vi kommer att genomföra ganska stora förändringar nästa år. Jag nämnde ju i går att jag kommer att inleda 2018 utan socker men jag och Angelica har även planer på att ta ett shppingfritt år. Och med shoppingfritt menar vi att vi inte kommer att köpa några kläder, skor eller acessoarer till oss själva under ett år.
 
Inget socker och ingen shopping...känn på den. En utmaning som heter duga vill jag lova.
 
 
Ni kanske minns att jag har gjort det här en gång tidigare, då under namnet #shopless2014. Då lyckades jag köra ett helt år med samma regler som ovan och det var ju egentligen det som fick mig att så gott som bara gå över på att shoppa second hand. Nu känner jag dock att även om jag nästan bara handlar kläder på second hand-marknaden så handlar jag bra mycket mer än vad jag behöver och jag är sugen på att ta mig an utmaningen att enbart jobba med sådant jag har i min garderob. För jag har mycket i min garderob...jag kommer liksom inte behöva att gå naken om jag skippar att handla under 12 månader om jag säger så.
 
 
Jag är i villet fall som helst grymt taggad och jag och Angelica kommer att dra upp reglerna och prata mer om detta i kommande poddavsnitt. Det vore även roligt om fler av er ville hänga på vårt initiativ och även om ett år känns övermäktigt kanske ni vill börja med en månad. Det var så jag gjorde sist jag körde, en månad blev till två och blev senare till ett helt år. Det är faktiskt inte så svårt som man kan tro och jag har massor av bra tips att bjussa på gällande hur du blir en fantastisk fashionista utan att shoppa.
 

Jul i kubik och veckan som kommer

/ Permalink / 0
Den här helgen har verkligen gått i julens tecken. I fredags var det dags för julbord med kollegorna på jobbet och vi åt oss galet mätta på restaurang Kärranäs i Uddevalla. 

Jag rotade i garderoben och hittade den här fina gröna spetsklänningen. Till den blev det skärp och väska från second hand.
(null)

Allra mest gick jag loss på godisbordet som inte var av denna värld. Jag hamnade i total sockerkoma vilket resulterade i att mitt blodsocker gick bananas dagen efter. Det i kombination med pms var ingen hit...att jag aldrig lär mig. I januari kommer jag att köra sockerfritt på obestämd tid men det ska jag skriva mer om längre fram. Jag mår tyvärr inte så bra av socker och kan verkligen inte äta sötsaker i lagom mängd. 

(null)

Lördagen ägnade jag och barnen åt att baka massor av pepparkakor och i dag var det dags för lussekatter. Det var så mysigt att lyssna på julmusik och titta ut på snön som tidvis vräkte ner. 

Nu väntar en vecka med jobb, lussefirande på förskolan, inkoppling av fiber och på fredag ska jag äntligen till Salong Alexandra och klippa mig. Som jag längtat!
Till top