Hållbara modetips del 1

Outfits, Youtube / Permalink / 0
God afton denna måndag!
 
Jag filmade ett litet Youtube-klipp lite snabbt här på kvällskvisten. Den här gången får ni ett hållbart modetips som handlar om nya sätt att bära gamla plagg. Eller gamla och gamla, men sådant du redan har i din garderob. Jag bjuder också på ringar under ögonen, ett evigt pillande i håret och även den här gången ett osmickrande grodperspektiv. Men vad sjutton, det är ju budskapet som är det viktiga.
 
 

Rea hos Häxan Hulda

Ekologiskt, Miljövänligt / Permalink / 1
En av mina favoritwebbshoppar när det gäller ekologiska och giftfria barnkläder är som ni vet Häxan Hulda. Och nu när de har rea var jag bara tvungen att slå till på några fina plagg som jag har spanat på länge. Lillebror fick en ljuvlig pyjamas från Ubang Deras plagg är så himla mysiga med roliga detaljer och dessutom alltid i härliga färger. Dessutom är de tillverkade i 100 % ekologisk bomull från GOTS-certifierade producenter.
 
Storebror fick en träningsoverall från Hummel. Visserligen tillverkad i 50 % bomull och 50 % polyester men dock Oeko-tex certifierad. Storebror ville ha den mörkblå modellen med vitt mönster men själv önskar jag att den med rosalila mönster hade funnits i vuxenstorlek för då hade jag slagit till själv.
 
Sedan måste jag ju bara säga att jag är sjukt imponerad av den snabba leveransen från Visby. Jag beställde ena dagen och hade paketet dagen efter. Grymt!
 
Och visst ja, den söta träleksaken som fick agera modell på bilderna nedan är ett secondhand-fynd och den finfina virkade dinosaurien har min vän Cicci gjort.
 
 
 

Nyttig chokladpaj

Recept / Permalink / 1
För ett tag sedan hittade jag ett smarrigt recept på en nyttig chokladpaj hos Sweet and simple. Jag kunde inte få den ur tanken så idag testade jag att göra den. Jag hade dock inte min vanliga Raw-kakao från Urtekram hemma, den är outstandig när det kommer till att göra raw-choklad. Därför blev den här lite väl bitter i smaken med vanlig eko-kakao och lite väl stark för min smak. Dock tror jag en liten, liten bit kan vara gott till kaffe så det testar vi imorgon.
 
 
Till top