30 september 2016

Hemma från Grekland

Här sitter jag och lyssnar på regnet som slår mot rutan och vi har tänt höstens första brasa i öppna spisen. Det är svårt att tänka sig att vi igår morse badade och gick runt barfota på en strand i Grekland. Sent i går kväll kom vi nämligen hem efter att ha tillbringat en underbar vecka på Kreta. Jag ska bildbomba er och berätta mer inom kort men nu ska jag natta storebror och sedan ska jag och maken kolla på några avsnitt av Follow the money. Jag har jobbat idag och känner mig lite mör så det blir skönt att krypa upp i soffan och mysa lite.
 
 
 

28 september 2016

Gamla trender blir nya igen

En av många roliga saker med att åldras är att när saker dyker upp som de lite yngre tror är en ny trend kan man fnissa lite och rota fram just ett visst plagg eller en accessoar ur garderoben och börja dra upp massor av gamla minnen associerade med dessa. Om man likt mig gärna sparar på gamla prylar vill säga.

Som den här trenden med "chokers" som de tighta halsbanden numera tydligen kallas. Jag hade precis ett sådant sidenband som jag nu ska ta och plocka fram och jag hade under flera år på 90-talet remmar med olika hängen runt halsen som jag oxå har sett blivit poppis. Jag minns särskilt en liten figur som jag köpte i Venedig när vi var där på semester som jag typ alltid hade på mig. Jag ska pyssla ihop några nya inom kort tänkte jag för jag tycker fortfarande att det är fint. Återkommer med bilder på nytt och gammalt inom inom en snar framtid.

Bild lånad från Etsy

27 september 2016

Lökigt

Trädgård

Det här är den tid på året då jag fullkomligt går bananas när det gäller lökar. Och då menar jag inte lök i den form man äter utan så klart blomsterlökar. Även om vi bor nära skogen och ständigt har besök av rådjur så ger jag liksom inte upp utan fortsätter att plantera tulpaner. Förra året köpte jag ju några superfina sorter på Torsby marknad som vi fick njuta av i våras och i år köpte min svärmor några till mig som jag är väldigt nyfiken på. Det är verkligen höstens trädgårdshöjdpunkt att peta ner de där lökarna.