Alla hjärtans dag närmar sig och jag tänkte bjuda på några hjärtliga tips på vad ni kan hitta på till era nära och kära istället för någon onödig pryl.
 
 
Dessa hjärtformade klubbor är lätta att göra men blir en finfin present.
 
 
Varför inte baka dessa supergoda hjärtformade kakor med rosa glasyr. Dessutom är de färgade på ett naturligt sätt utan läskiga färgämnen.
 
 
Hjärtformade whoopies är söta i dubbel bemärkelse.
 
 
Kanske det enklaste men samtidigt finaste tipset, gör någon glad med hjärtan i frukostfilen.
 
 
 
 
Gör ett hjärta i trolldeg som du stämplar in ett budskap eller liknande i och målar.
 
 
Varför inte piffa till ditt vatten med några hjärtformade isbitar.
 
 
Lek med maten och förvandla melliset till hjärtan med pil.
 
 
Varför inte baka en kaka som döljer en överaskning.
 
 
 

30 januari 2016

Sockerfri kladdkaka

Recept

I dag testade jag att göra en sockerfri kladdkaka. Och även om det inte finns någon kladdkaka i världen som slår min vän Marras och kladdkakor med riktigt socker i inte riktigt går att jämföra med sockerfria alternativ så blev den faktiskt riktigt, riktigt god. Båda barnen samt jag och maken smaskade i oss till efterrättoch jag ska strax ta en tur till kylskåpet och ta en stor bit till.
 
 
10-12 bitar
6 ägg, vitor och gulor separerade
3 dl mandelmjöl
2 1/2 dl dadlar utan kärna
2 dl vatten
1 dl kakao
Hallon
 
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitor och gulor var för sig. Kör mandelmjöl, dadlar, vatten, äggulor och kakao i en mixer. Vänd försiktigt ner äggvitan i smeten.Häll upp i en springform och grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Låt svalna och servera sedan med hallon. Ät och njut!
 
 
 

29 januari 2016

Nominera bloggen

Allmänt

Det är fredag igen och jag har jobbat min första vecka efter föräldraledigheten. Med andra ord är jag riktigt fredagstrött och ska strax gå och lägga mig. Jag ska skriva mer om detta framöver men nu tänkte jag bara passa på att hinta om att det är dags att nominera bloggar till Finest Awards. Skulle någon känna sig manad att nominera typ den här bloggen i någon av kategorierna skulle det så klart vara väldigt trevligt.