Här kommer receptet på de galet goda hjärtformade kakorna med rosa glasyr som jag bakade till alla hjärtans dag. Återkommer med ett inlägg om den ekologiska rödbetsjuicen som jag använde för att färga glasyren.
 
 

Ingredienser
6 ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
3 dl kallt vatten

 

Glasyr
175 g smält smör
7 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk pressad citronsaft
2 äggulor
Rödbetsjuice

 

Gör så här
Vispa ägg och sockert poröst. Tillsätt vetemjölet utblandat med bakpulvret. Rör sist ner vattnet. Bred ut smeten i en långpanna täckt med bakplåtspapper och grädda cirka 25-30 minuter i 175 grader. Ta ut kakan och låt den svalna.

Smält smöret till glasyren. Ta kastrullen från plattan och rör ner florsocker, vaniljsocker och äggulorna & pressa i lite citronsaft. Färga glasyren med rödbetsjuice, börja med några droppar och tillsätt mer efter hand beroende på hur mycket färg du vill ha. Bred ett jämnt lager över kakan och strössla rikligt med kokosflingor. Stansa ut hjärtan med en pepparkaksform. Kakan går bra att frysa.

 

 

 

 
rememberthiis.blogg.se

Så fina! ser sjukt goda ut :))

Svar: Tack! De var försvinnande goda och tog slut alldeles för fort. Som tur är var de lätta att göra.
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress