Ingredienser
6 ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
3 dl kallt vatten
Glasyr
175 g smält smör
7 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk pressad citronsaft
2 äggulor
Rödbetsjuice
Gör så här
Vispa ägg och sockert poröst. Tillsätt vetemjölet utblandat med bakpulvret. Rör sist ner vattnet. Bred ut smeten i en långpanna täckt med bakplåtspapper och grädda cirka 25-30 minuter i 175 grader. Ta ut kakan och låt den svalna.
Smält smöret till glasyren. Ta kastrullen från plattan och rör ner florsocker, vaniljsocker och äggulorna & pressa i lite citronsaft. Färga glasyren med rödbetsjuice, börja med några droppar och tillsätt mer efter hand beroende på hur mycket färg du vill ha. Bred ett jämnt lager över kakan och strössla rikligt med kokosflingor. Stansa ut hjärtan med en pepparkaksform. Kakan går bra att frysa.
Så fina! ser sjukt goda ut :))