19 februari 2019

Viggo och rädslolistan

Boktips

Vi fortsätter att plöja böcker tillsammans här hemma. Sjuåringen kämpar på med läsningen men självklart fortsätter vi med högläsning varje kväll parallellt. En av de senaste vi läst som vi båda gillade är Viggo och rädslolistan. 

(null)

Det var många igenkänningsfaktorer i boken. Ålder, intressen och tankar. Jag gillade särskilt hur pappan uppmuntrar Viggo att gråta när han känner att han behöver det och att det inte är skämmigt att berätta om man tycker att något är läskigt. Snarare är det modigt att våga säga ifrån. 

(null)

Sedan var det en lite normbrytande familjekonstellation med en mamma som bor i Danmark och en pappa som tar större delen av familjelasset. 

(null)

Och sedan är det ju grymt härliga illustrationer i boken också. Rekommenderas varmt för alla föräldrar med barn i sex-sjuårsåldern. 
I senaste numret av Amelia hittar ni ingen mindre än mig. Jag ger hållbara modetips med fokus på hur du kan jobba med din garderob. 

(null)

Dessutom delar jag uppslag med grymma Maria Soxbo och delar av kungafamiljen. 

(null)

Det är så oerhört glädjande att allt fler stora magasin har börjat ta in mer material kopplat till hållbarhet och jag är så klart jätteglad att få bidra med min kompetens i ämnet. 
Det finns så mycket du kan göra med din garderob och så många olika sätt att bära ett plagg på. Nu under vintern har jag snöat in på att använda tunnare klänningar som toppar. På så sätt kommer de till användning på nya sätt-
 
(null)
 
Den här klänningen är så himla fin men då den är lite väl kort tycker jag den passar perfekt till ett par jeans.
 
(null)
 
Den här spetsklänningen tog jag på en klädbytardag i höstas och just spetsklänningar är perfekta att använda med en kjol över. I det här fallet en kort sådan.
 
(null)
 
Min ljuvliga paljettklänning som är alldeles för kort fick nytt liv med hjälp av en långkjol som jag också har tagit på en klädbytarkväll.
 
(null)
 
På det här sättet behövde jag inte oroa mig för att visa hela rumpan men jag fick ändå användning för ett ljuvligt plagg.
 
(null)
 
Ytterligare en klänning från en klädbytardag som gör sig finfint som topp under en kjol.
 
 
(null)
 
Den här finstickade klänningen fungerade lika bra till ett par svarta jeans som den gör med enbart ett par svarta strumpbyxor. Fast då bär jag den inte så uppdragen så klart...haha!
 
 
Och ytterligare ett exempel på hur otroligt fint det blir med spetsklänning under långkjol. Så in i era garderober och leta fram de klänningar som sällan blir använda och använd dem som toppar istället.