När lillkillen först nämnde att han ville ha ett Barbaskönkalas började jag kolla runt efter olika kalasprylar. Det visade sig dock snart att det inte fanns några fina ballonger att få tag på så jag kom fram till att jag fick göra egna. Det var enkelt, bara att köpa rosa och svarta ballonger samt vit och svart märkpenna, blåsa upp ballongerna och måla Barbasköns och Barbapapas ansikten på. Jag måste säga att just barbapapa-tema är väldigt tacksamt då barbafamiljen ju kan förvandla sig till vad som helst. :)

 

När jag skulle köpa värmeljus kom jag på att jag ju kunde förvandla ljusen till Barbaskön också, även här med hjälp av en märkpenna.

 

Dessvärre är det så att när jag ska vara kreativ så har jag svårt att tänka ut allt på en gång och göra klart innan. De flesta idéerna får jag när jag gör färdigt allt. Så jag hade till exempel ingen aning om vad jag skulle dekorera tårtan med fören jag gjorde klart den, någon timme innan gästerna kom. Men jag gillar vimplar och jag hade i alla fall köpt hem svart och rosa papper så det blev lite snabbimprovisation.

 

Jag hade även införskaffat papperssugrör och washitejp. Sugrören klippte jag av på mitten, tejpade på washitejp och klippte ut små flikar så att det blev vimplar även här. Sedan dekorerade jag chokladbollarna och chokladmoussen med dem. Moussen gjorde jag i vanliga muffinsformar och chokladbollarna lade jag i minimuffinsformar. Inte särskilt komplicerat men det ger en snygg effekt.

 
 
Lillkillen är i stort behov av ett nytt regnställ och när jag upptäckte att Jollyroom hade rea på det här underbara stället från CeLaVi lade jag en beställning direkt. Ni kanske minns att jag har bloggat om det förr då just CeLaVi är ett av de få märken som är fritt från läskiga kemikalier. CeLaVis regnkläder är inte ekologiska men de är fria från gifter och är inte impregnerade med annars vanliga skadliga ämnen både för barn och natur.
 
Och om ni är på jakt efter gummistövlar till era små ska ni absolut kolla in CeLaVi, de har helt underbara stövlar i massor av olika färger och mönster.
 
 
 
Vad underbart det är när man kan gå ute i trädgården och greja hela dagen, låta ytterdörren stå öppen och släppa in den sköna vårluften i huset och fika på trappen till ljudet av fåglarnas glada sång. Så mycket mer behöver man inte för att det ska vara en lyckad helg faktiskt.
 
Utöver detta i dag hade vi ju treårskalas för lillkillen i går och här kommer massor av bilder på alla godsaker som det bjöds på. Liten hade ju önskat sig ett Barbaskönkalas så kalaset fick gå i svart och rosa. I allra sista stund ångrade han sig och ville ha ett Blixten Mc Queen-kalas istället men den önskningen fick han inte igenom. Efter att han fått tjuvkika lite på allt pyssel enades vi om att ett Barbaskönkalas var ganska kul ändå.
 
Jag återkommer med recept och pysseltips inom kort.