Veckans återbruk består av ett superbra tips som jag tyvärr inte kan ta åt mig äran av. Det är min fina vän Sara och hennes man Niklas som ska ha all credd. För flera år sedan nu såg jag nämligen dessa fina vimplar hemma hos dem och det visade sig vara ett loppisfynd som hade fått nytt liv.
 
 
De hade köpt en gammal världskarta, klippt ut vimplar som de trädde en tråd igenom, och vips var kartan förvandlad till dessa fina vimplar. Ett jättebra och roligt återbrukstips med andra ord.
I bland känns det som att det enda som står ivägen för att jag ska nå mina mål och uppfylla mina drömmar är jag själv. Om jag bara satte mig ner och skrev klart den där romanen eller tog tag i och gjorde verkstad av alla projektide’er så skulle jag kunna nå hur långt som helst. Men grejen är att jag är så jäkla lat. Det är så mycket skönare att slösurfa på telefonen eller glo på någon serie. Om jag hade skrivit istället, alla gånger jag har nonsensgrejat med telefonen, hade jag kunnat ha gett ut massor av böcker vid det här laget. 

Jag sa till en vän för ett tag sedan att det känns som att jag presterar noll. Hon höll inte med utan påpekade att jag ju gör MASSOR. Jag producerar  ett blogginlägg varje dag, spelar in ett poddavsnitt i veckan, håller liv i alla mina olika kanaler, har ett "vanligt" jobb där jag levererar varje vecka, två barn och en familj som jag helhjärtat ger min tid. Så att jag inte presterar tyckte hon var nonsens. Och när man framställer det så där inser jag ju att hon har rätt. Men grejen är ändå att det känns som att jag kan göra mer. 

Jag har lite svårt att inse att dygnet bara har 24 timmar och det är nog dags att jag tar mig en funderare på vad som är viktigast. Att hänga på Instagram och jaga snabba likes eller att lägga tid på något som kommer kräva mer tid men ge mer på längre sikt? 

(null)

I dag blev jag så himla sugen på något gott till kaffet så jag slängde ihop ett gäng smarriga chokladbollar med kanelsmak. Jag har inte testat att göra chokladbollar på mandelmjöl tidigare men attans så goda de blev. Och dessutom bra mycket nyttigare än vanliga chokladbollar. Numera gör vi bara chokladbollar på dadlar här hemma och barnen älskar dem.
 
 
Du behöver:
 
2 dl madelmjöl
1/2 dl dadlar utan kärna
2 msk kokosolja
1 tsk malen kanel
1/2 tsk vaniljpulver
kakao att rulla i
 
Gör så här:
 
Blanda ihop alla ingredienser till en deg med hjälp av en gaffel. Rulla degen till små bollar som du i din tur rullar i kakao. Ät direkt eller förvara i kylen.
 
 
Detta vanljpulver har jag alltid hemma. Se upp så du inte tar för mycket bara så det ären väldigt kraftig vaniljsmak.
 
 
Jag älskar Urtekrams kryddor och det är dem jag oftast köper när jag behöver kryddor. Fina små burkar dessutom.
 
 
Dadlar är också något som jag måste ha hemma. Jag är så glad att Fontana numera har ett ekologiskt alternativ.
 
 
 
Kokosolja, mandelmjök och kakao är andra måsten i skafferiet.
 
 
Så här smarriga blir chokladbollarna. Behöver jag säga attde gick åt i ett naffs. JAg gillade verkligen kombinationen mandel och kanel. Mums!
 
 
Med en fin kaffekopp blir fikat alltid lite trevligare.