En av de godsaker på lillebrors kalas som jag tycker blev extra gott var de sockerfria chokladcupcaksen. Jag använde mig av receptet på chokladmuffins från boken Smarta sötsaker. De blir goda i sig men det går inte att komma ifrån att jag jämför dem med mina favoritchokladmuffins från boken Sju sorters kakor. Därför kände jag att de behövde ytterligare något för att bli godare. Därför lade jag tinade frysta hallon på varje muffins och spritsade sedan grädde på och dekorerade slutligen med ett bär. Och wow, det blev supergott. Dessutom kan en ju nästan äta dem som mellanmål. Dessa kommer jag att göra fler gånger.
 
 
3 dl mandelmjöl ( grundrecepetet står det mandel som ska mixas men det fungrade lika bra med fädrigt mandelmjöl).
3 ägg
1 1/2 dl dadlar utan kärna
1 mogen banan
1 dl vatten
1/2 dl kakao
en nypa havssalt
kokosolja till formarna
Vispad grädde
Tinade frysta hallon
Bär att dekorera med.
 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samtliag ingredienser i en mixer och kör till en jämn smet. Pensla muffinsformar med kokosolja och häll i smeten. Grädda i cirka 20 minuter (i grundreceptet stod det 15-17 minuter men jag behövde öka på i min ugn). De ska vara fasta men inte hårda. Låt dem svalna helt. Lägg på de tinade bären på varje muffin. Vispa grädde och spritsa över. Dekorerar slutligen med valfria bär.
 
När jag började planera lillebrors ettårskalas tyckte vi att det var en bra idé att göra ett sockerfritt sådant. Och jag som älskar temakalas och att få gå "all in" började genast att klura på hur vi skulle göra detta på bästa sätt. Efter att jag hittat bilder på superfina melontårtor beslutade jag mig för att låta temat bli just melon. Jag fick tag på ekologiska meloner (tack E.K Logisk handel i Uddevalla) och bortsett från saften och några M&M kulor är allt ni ser nedan sockerfritt och bortsett från jordgubbarna är det 100 % ekologiskt. Gott blev det dessutom och jag återkommer med recept inom kort.
 
 

29 augusti 2015

One in a melon

Barnkalas Outfits

I dag har vi firat lillebor med pompa och ståt. Dagens tema var melon och jag som älskar att mixa och matcha gick all in. Jag ska visa er massor av bilder på dekorationer och godsakerna som vi åt, jag testade att göra ett nästintill sockerfritt och helt ekologiskt kalas och det var jättekul och blev riktigt bra. Bjuder på några bilder på min outfit så länge. Tyvärr hr min fjärrutlösare lagt av helt så jag fick ta några bilder med självutlösaren på min kompaktkamera och resultatet blev därefter. Men ni får nog en hum om hur jag har sett ut dagen till ära.
 
 
Klänning köpt på second hand, armbandet är egentillverkat.