Jag har länge varit på jakt efter en ekologisk parfym fri från ftalater. Många parfymer innehåller nämligen just ftalater och tester på kvinnor har visat att vi ofta har höga halter av dessa kemikalier i våra kroppar, vilket troligtvis beror på att vi använder så mycket parfymer och skönhetsprodukter. Så, en ftalatfri parfym har stått på önskelistan. Och nu har jag hittat märket Honoré des Prés hos Swedish Beauty Factory.
 
Så här står det om parfymen på deras hemsida:

Vill du ha ekologisk parfym? Honoré des Prés är parfym som inte innehåller petrokemikalier eller syntetiska parfymer. De är fria från färgämnen och ftalater. Honoré des Pres testar inte på djur och alla parfymer är tillverkade utan animaliska ingredienser och hudirriterande ämnen.

Det låter ju superbra tycker jag. Dessutom kan man beställa prover så att man vet hur de doftar. Man vill ju gärna testa innan man slår till. Själv är jag sugen på att testa Sexy Angelic som ska vara en kvinlig parfym med blomdoft.

I dag har jag och liten varit iväg och träffat fina vänner och träffat en liten gosig bebis. Det är så himla mysigt att få möta sina vänners nytillskott för första gången och extra roligt att få barn samma år. Sedan for vi iväg och storhandlade. Tack käre värld för You Tube säger jag, treåringen satt nämligen lungn och snäll i kundvagnen och tittade på Tom och Jerry under tiden som jag och min gravidhjärna irrade fram och tillbaka och försökte hitta allt på listan. Fick lite bad-mother-vibbar men vad gör man inte för att ta sig igenom en storhandling som höggravid.
 
När vi kom hem kollapsade jag i soffan och sov en stund sittandes i en helmysko ställning. Kan meddela att jag var var lagom groggy när jag vaknade. Efter det återfick jag lite energi och bakade ett gäng småkakor då vi ska ha våra fina grannar på trefika i morgon för att inviga vår nya stenlagda altan.
 
I dag lyckades jag även komma på ett sätt att utvidga min garderob ytterligare utan att shoppa. Mina fina spetsshorts fungerar nämligen perfekt att ha under alla de klänningar som plötsligt har blivit alldeles för korta på grund av den stora magen. Nöjd!
 
 
Äntligen blommar mina liljor! Som jag har gått och spanat på de där knopparna och hoppats att de ska slå ut. De första lökarna jag satte tog sig aldrig. Sedan satte jag nya på en annan plats och de första som kom upp hade plötsligt något djur ätit upp de spirande knopparna på. Efter det var sniglarna på de återstående och bladen såg allt annat än frodiga ut.  Men sedan lyckades en av liljorna växa till sig och de två knopparna har lite retsamt sett likadana ut i vad som har känts som en evighet. Men nu blommar de alltså för fullt. Så oerhört vackra!
 
 
Även de rosor jag planterade i våras står nu i full blom och jag måste absolut köpa fler. Jag hoppas bara att jag kan få dem att överleva vintern för den fina ros jag satte förra året stendog. Någon som är bra på rosor som kan komma med några bra tips?