30 november 2016

Onsdag med mina små

Jag har sagt det förr och säger det igen. Jag älskar våra lediga onsdagar. När vi kan gå i pyjamas fram till lunch, krypa upp i soffan och mysa tillsammans fram tills det blir ljust och bara kan ta det lugnt utan tider att passa. I dag har vi mest fixat här hemma. Storebror satte igång att klippa snöflingor redan före frukost och jag städade köket tillsammans med lillebror. Han plockade ut allt ur kökslådorna, jag torkade ur och sedan fick han plocka i igen. Ibland har jag noll tålamod (läs oftast) och tycker att det är enklast att få greja själv men idag var en sådan där dag när jag liksom hade oceaner av tålamod och inte ens bryde mig när han vände upp och ner på resten av huset.

Nu är här julstädat och det är så himla skönt. När man som jag inte är en sådan som lyckas hålla hemmet i tipptopp för jämnan så njuter man lite extra när det är ordning. Så nu ska jag njuta i typ fem minuter, innan allt är upp och ner igen.

Nu hoppas vi på lite snö för att maxa julstämningen.

Som ni vet älskar jag enkla pyssel som ger finfina resultat och som gärna är så miljövänliga som möjligt. Därför måste jag bara dela med mig av en beskrivning på hur du gör superfina pappersstjärnor av toapappersrullar. Det är superduper-lätt och går på ett kick. Scrolla vidare neråt så ser ni.
 
 
Du behöver
Pappersrullar
Sax
Lim
Tråd
 
Gör så här
Klipp av tre bitar av pappersrullen. Klipp ut ett hack i ändarna. Limma ihop delarna. Om ni vill kan ni låta limmet torka och sedan måla stjärnorna med färg och kanske lite glitter. De är dock minst lika fina utan någon färg. Fäst en tråd i stjärnan och häng upp den i granen eller någon annan stans.
 
 
I går gick jag ut och fixade lite i trädgården på eftemiddagen. Jag tog bort pumporna på trappan då de hade blivit dåliga och så städade jag bort lite löv och grenar från framsidan. Det var så skönt att gå upp i skogen och andas en stund också. Det ger alltid ett sådant lugn. Jag pyntade även med en kälke och en liten gran som min mamma hade med sig hit härom dagen. Jag tror att jag ska investera i ytterligare en ljuslykta också då det är så fint och välbehövligt med allt ljus man kan få så här års.
 
Sedan fick fåglarna sig en present i form av lite fallfrukt som jag trädde upp på en ståltråd och fäste i botten med en kanelstång. Jag har inte fått fram fågelbordet i år då det behöver lite renovering och jag inte har hunnit fixa det ännu. Men nu fick de sig något gott i alla fall.